Wielka temp na procku

otóz mój kolega ma procesor athlon 3000+ socket 752 i w stresie temp sięga mu 74 stopni i czasem komputer sie zawiesza poleccie mi dobry do 100 zl wentylator i napiszcie co myslicie o tej temperaturze i podajcie jak jest max temp dla tego athlona

jajecznic , moze ina nie lezy po stronie wiatraka, lecz pasty termoprzewodzącej, moze to jakis syf i xle odprowadza ciepło do radiatora, ale wiatraczek tez moze być lipny ;]

A z tego co wyszukałem na googlach te athlony maja temp maxymalna 85 ;], ale nie jestem pewny ponieważ wyczytałem to na jakims malutkim forum ;]

ta temperatura jest za wyskoka jak na ten procesor. Należy natychmiast zakupić lepszy wiatrak, oraz wyczyścić wszelkie przewody w środku, z zalegajacego kurzu i pajęczyn. Jeżeli stać Ciebie na lepszy zakup, to zainteresuj się chłodzeniem na wodę, ale wątpie czy Cie będzie stać. :? :x

Skąd wiesz że jakie ma fundusze ?

Te 100 zł na wentyl to nie dla niego tylko dla jego kumpla :D.

Rolnik ciesz sie że masz dotacje z unii europejskiej i przynajmniej cię (celowo z małej litery) stać. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.

Co do tematu polecam ten wentyl http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AC+FREEZER+64+PRO

Niech nasmaruje jeszcze proc pasta termoprzewodzącą .

O ile dobrze przeczytałem to fundusze są jasno określone - 100 zł .

Najpierw zrób to co napisał kosior. Wyczyść wszystko, zdejmij starą pastę, przetrzyj procka i wentyl , nałóż nową dobrą pastę i wtedy sprawdz temp.

Jeżeli to nie pomoże to wtedy rozejrzyj sięza wentylem.

Na rolnika nie zwracaj uwagi - on tylko sieje zamęt. :smiley:

Wentyl podany powyżej uważam jest niezły.

nowe dane:

procesor osiągnoł temperature 82C

A zrobiłeś to co pisaliśmy wcześniej?

narazie nie bo jeszcze nie był kupić

Przecież on by się dawno wyłączył/zjaral.

W czym wy sprawdzacie ta temperature?

:mrgreen:

ale profesjonalisty zawitali na to forum :x

nie no na wszystko to tylko ciebie stać, bogaczu :x

Drodzy moderatorzy, dajcie mu coś na wstrzymanie, bo to już nie jest śmieszne, no poprostu jak się nie wie to się nie pisze.

ooo widać, że są tacy, którzy mogą pochwalić się wiedzą, też polecam ten wiatraczek, zdecydowanie nie wiele ustępuje o wiele droższym modelom :wink:

sprawdzam speed fanem everestem i w biosie i kazdy muwi to samo