Wielki problem z małą javą

Witam!Może ktoś wie jak rozwiązać taki problem-bo ja już chyba wszystkiego próbowałem i nic… :frowning: ?Konkretnie chodzi o to,że java na moim compie nie działa.Instalowałem już rózne wersje javy sun-1.4…,1.5.06… i dalej nic.

Dziwne,że na stronie testowej sun-a pokazuje się,że java u mnie chodzi-widać konsolke w pasu itd…w Opcjach interetowych>też zahaczykowana,w zabezpieczeniach>poziom niestandardowy>też włączone co trzeba.Tylko co z tego,kiedy np.na czacie pojawiają się czerwone X,a przy wchodzeniu do jakiegoś pokoju widać tylko niebieski ekran z małym kwadratem ,kólkiem i trójkątem w górnym lewym rogu.

Mam XP prof,IE6,avast…

A jakiego masz firewalla?

Może w nim masz zaznaczone aby skrypty java zostały zablokowane (awast chyba nie ma takiej opcji) ?

Dzieje się to na wszystkich przeglądarkach czy tylko z IE?

Przeinstaluj jave /najpierw odinstaluj a potem instalka/miałe tak ,ze system i java pokazywały mi że mam ten program a inne programy/Opera/że nie .Tzn ,pokazywał że jest java ale przy stronie wołał wtyczki.

No właśnie ze 3x ją usuwałem,potem instalka od nowa i dalej to samo.

Może trza by coś w wpisać w Consoli Java-hę :? …(te literki>h,>p…tylko co),może jeszcze zmienić ustawienia w Network settings javy-wpisać adres proxy…

Awasta też wyłączyłem i to raczej nie on blokuje,bo też nie działa.

Ajak będe upier… czy w opcjach internetowych masz odznaczone “użyj java script”