WiFi bridge I podłączenie lan

Siema.
Tymczasowo mam przeniesiony komputer gdzie nie sięga kabel adsl, ale posiadam dwa routery wifi - chciałem je połączyć i przez drugi router podłączyć kablem komputer ale nie ogarniam tego za bardzo - na denacie mam oprogramowanie GARGOYLE i opcja przekaźnik działa tylko na wifi (łan wtedy wylacza) ale jest jeszcze możliwość w zakładce Internet/WAN ustawić typ połączenia na “STATYCZNY IP (WI-FI)” - myślę że ustawiłem wszystko w porządku ale nie mam pewności co do tej zakładki - macie jakieś pomysły?

Gubię się co robię, ale na wstępie bym zmienił na kliencie podsieć np. na 192.168.10.0/24 (bo wygląda, jakby były w tej samej podsieci od strony WAN i LAN).

Udało mi się to zrobić -
Główny router który jest podłączony do internetu:
adres: 192.168.1.1/24
Ustawione ip 192.168.1.101 na ades MAC komputera w drugim pokoju to samo z dns(jeżeli nie to trzeba ręcznie w ustawieniach sieci “nakierować” na ten router

W routerze nr2. (bez połączenia z netem) wybrałem opcje: “Most bezprzewodowy/przekaźnik”
ustawiłem IP 192.168.1.2/24 (ta sama sieć logiczna co router nr.1)
Serwery DNS: “Brama jako serwer DNS”
Połączenie z SSID - wyszukałem nazwę wifi głównego routera
Rozgłaszane SSID - można dać takie samo jak w głównym ja jednak zrobiłem inne
Szyfrowanie - to samo co na routerze nr.1 (WPA PSK2)
Hasło: to samo co na routerze nr.1 (hasło do wifi)

Jeżeli wcześniej nie był ustawiony adres IP na adres MAC komputera to w ustawieniach sieci ppm>właściwości>IPv4>adres ip
ustawiłem na 192.168.1.101 (ta sama sieć co router nr.1)
maska: taka sama jak na routerze nr.1
brama: adres ip/brama domyślna routera nr.1 (tj. 192.168.1.1)
dns: takie same jak na routerze nr.1 (u mnie 8.8.8.8)