WIFI + internet z komórki razem

witam.

Na wstępie chcę przeprosić jeśli taki temat już powstał.

Chciałbym połączyć sobie komputer z internetem w taki sposób żeby jednocześnie korzystał z dwóch połączeń internetowych - WIFI i połączonego po USB telefonu z andkiem. Systemna jakim chcę to zrobić to Win7 ultimate x64 sp1

Obecnie, gdy podłączam zarówno WIFI jak i thethering przez USB, to co prawda pokazuje mi oba połączenia w “centrum sieci” ale komp korzysta z tej  która aktualnie jest na górze.

Z góry dzięki za pomoc.

nie udało mi się to nigdy i nie wiem do czego ci to potrzebne ale…

Jeśli potrzebujesz takiego myku do szybkiego pobierania danych to w tym przypadku nie ma najmniejszego problemu, już tłumacze.

To akurat nie dla mnie, ja tego nie potrzebuję, tylko dla znajomego. Ma wolne połączenie wifi i chciałby sobie wykorzystywać wifi i sieć komórkową w tym samym momencie na komputerze.  Twoj sposób niestety nie będzie działał przy skypie itp

Użyj mostka sieciowego. Co prawda nie wiem jak to dokładnie działa (nie znam się na sieciach) ale u mnie kiedyś coś takiego działało.

z tego co czytałem to nie da się tego zrobić za pomocą mostka ale sam mam wątpliwość czy prawde pisali.

U mnie podobnie. Mostek ustawiło ale, akurat u mnie, korzysta z wifi, bez wsparcia komórki

Czekaj chyba powoli ogarniam ale jeszcze testuje.

Ten pomysł będzie działać ale jedynie na takiej zasadzie, że pobierane/wysyłane całe pliki lub funkcje, jak skype, są niezależne od siebie. Aby to działało dla pobierania 1 pliku (torrent pobiera z różnych źródeł, więc może to być wyjątek) to te źródła internetu musiałyby się synchronizować u dostawcy, a oni nie wiedzą które fragmenty pliku wysyła druga sieć :wink:

No chyba, że ktoś wymyślił program, który pomoże.

Ja zawsze myślałem że łączę się przez mostek a nie przez każdą sieć z osobna i to mój komputer (karta sieciowa) łączy te połączenia. W takim razie jaki jest sens używania mostka skoro o tak korzystamy z jednego połączenia?

Mostek nie chce łączyć neta przez usb z jakiegoś powodu. W necie znajdziesz wyjaśnienie. Co innego wifi + wtyczka internetowa. To powinno łączyć bez przeszkód