Na wstępie chcę przeprosić jeśli taki temat już powstał.
Chciałbym połączyć sobie komputer z internetem w taki sposób żeby jednocześnie korzystał z dwóch połączeń internetowych - WIFI i połączonego po USB telefonu z andkiem. Systemna jakim chcę to zrobić to Win7 ultimate x64 sp1
Obecnie, gdy podłączam zarówno WIFI jak i thethering przez USB, to co prawda pokazuje mi oba połączenia w “centrum sieci” ale komp korzysta z tej która aktualnie jest na górze.
To akurat nie dla mnie, ja tego nie potrzebuję, tylko dla znajomego. Ma wolne połączenie wifi i chciałby sobie wykorzystywać wifi i sieć komórkową w tym samym momencie na komputerze. Twoj sposób niestety nie będzie działał przy skypie itp
Ten pomysł będzie działać ale jedynie na takiej zasadzie, że pobierane/wysyłane całe pliki lub funkcje, jak skype, są niezależne od siebie. Aby to działało dla pobierania 1 pliku (torrent pobiera z różnych źródeł, więc może to być wyjątek) to te źródła internetu musiałyby się synchronizować u dostawcy, a oni nie wiedzą które fragmenty pliku wysyła druga sieć
Ja zawsze myślałem że łączę się przez mostek a nie przez każdą sieć z osobna i to mój komputer (karta sieciowa) łączy te połączenia. W takim razie jaki jest sens używania mostka skoro o tak korzystamy z jednego połączenia?
Mostek nie chce łączyć neta przez usb z jakiegoś powodu. W necie znajdziesz wyjaśnienie. Co innego wifi + wtyczka internetowa. To powinno łączyć bez przeszkód