Witam.
Mam pytanie czy istnieje taki router który przyjmie sygnał WIFI z anteny po tym takim przewodzie z anteny (nie kabel od LANU), następnie będzie można podpiąć do niego przewód LANowy i połączyć z nim komputer i będzie jeszcze rozsyłał sygnał dla innych laptopów (ten router)? Sam w domu mam 2 urządzenia: z jednego idzie przewód z anteny, następnie podłączam go kablem do LANu z routerem (router zosyła mi na lapki sygnał) i jeszcze z tego z tego urządzenia (nie z routera - nie wiem jak to się nazywa; switch?) leci kabel po LANie żeby podłączyć stacjonarny komputer.
Jak nazywa się to urządzenie które jest podłączone z anteną a następnie ma wejśćia na RJ45? I czy można kupić właśnie taki router który zastąpi to urządzenie czyli będzie miał wejście na sygnał z anteny i sam będzie jeszcze ten sygnał przesyłał dalej + będzie można podłączyć do niego po LANie komputer stacjonarny.
– Dodane 31.07.2011 (N) 11:26 –
Ooo znalazłem na allegro to co mam:
http://allegro.pl/tp-link-tl-r402m-4xla … 63542.html - innej firmy ale dokładnie to… a jest takie urządzenie które w sobie łączy właśnie ten router kablowy z routerem bezprzewodowym?