pójdzie instalacja win.11
Nie wiem jak to jest z Ryxen 7 1700. Jedni piszą, że działa, inni że nie. Zobacz co powiedzą poniższe programy.
coś lekkiego do natychmiastowego uruchomienia bez instalacji - Pobierz
i coś ciężkiego od MS
@leszko1 Znając życie to zadziała. Jak nie najnowsza wersja Windows 11 24H2 to starsza czyli np. wersja 23H2/22H2/21H2. Są sposoby na ominięcie ewentualnych ograniczeń nałożonych na Windows 11 żeby go zainstalować na komputerze z niewspieranym CPU. Pytanie tylko po co? Jest taka zasada „Jak działa to nie ruszaj”.
Pozdrawiam!
A ty mu kupisz roczne łatki dla 10 22H2?
@krystian3w Ja się na tych ich „łatkach” przejechałem. Trzy razy czekała mnie reinstalacja Windows 10 przez te ich łatki więc lepiej by było aby ich nie było. Dla porównania Windows 7 od czasu zakończenia wsparcia działa u mnie wyśmienicie. Nawet nie resetuję PC na którym jest on postawiony. Chodzi jako media server 24h/dobę.
Pozdrawiam!
Są dwie szkoły
- Należy aktualizować
- Jak działa to nie ruszaj
Są dwa rodzaje doświadczeń.
- Aktualizuję od 10 lat i nigdy mi się nic nie zepsuło
- Co łatka to problem
I oczywiście cała grupa doświadczeń pośrednich. Dlatego my mówimy o tym jak jest u nas a decyzja i tak spoczywa na pytającym.
Jest jeszcze grupa, czytam co aktualizują, czekam co się będzie działo u innych, jak jest ok. aktualizuje.
11 na Ryzenie 1700 da się zainstalować i jakoś tam działa. Oczywiście trzeba odrobinę pokombinować.