Win 7 - 32 czy 64 bitowy

jaką wersję windows 7 wybrać do taniego komputera do domu, czy są jakieś przeciwskazania do wesji 64-bitowej?

Podaj konfigurację owego komputera.

64bitowa wersja ma wyższe wymagania

64-bitowa ma te same wymagania co 32-bitowa tylko do obsługi 64-bitów potrzebny jest procesor obsługujący 64-bitowe polecenia oraz 4 gb pamięci…

Do komputera domowego preferowałbym Windows 7 Home Premium

Tani 32 bitowy windows 7 bo rozumiem, że na 64 bitową wersję ultimate Cię nie stać. No chyba, że będzie to wersia made in torrent.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd! !!

Do 64 bitowej wersji wg. M$ potrzeba 2GB! Tyle mam właśnie ja i jakoś śmiga, nie narzekam.

Proszę o nie wprowadzanie ludzi w błąd, najpierw sprawdź, czy jesteś pewien swojej wypowiedzi… Są wersje 64 bitowe Windows 7 także w wersji Home Premium.

System 64 bitowy ogólnie opłaca się dopiero wtedy, kiedy 32 bitowa wersja ogranicza możliwości komputera. I tak jeżeli masz 4+ GB RAM to oczywiście 64 bitowa edycja jest lepszym pomysłem, no chyba, że wolisz używać tylko 3-3,5 GB tej pamięci. Oczywiście podstawowym warunkiem możliwości zainstalowania 64 bitowej edycji systemu jest procesor z rozszerzeniem 64 bitowym.

Najlepiej kupić Windows 7 w edycji BOX, wtedy dostajesz 2 płyty z obiema edycjami x86 i x64.

Wiem jakie są edycje systemu windows i wiem dokładnie o co pyta założyciel postu

mam mieć: procesor Athlon II X2 250, 4 GB RAM, grafika Radeon 4650

Bierz 64 bity.

Wykorzystasz te 4 gb ram :stuck_out_tongue: