Win 7 i XP instalacja w odwrotnej kolejnosci?

witam

mam pytanie odnośnie instalacji 2 systemów na oddzielnych partcjach, sęk w tym czy juz ktoś próbował instalować ale w odwrotnej kolejności? mając 7 a potem XP.

drugie pytanko : czy a raczej w jaki sposob wyczyscic bootsektor by w razie awari jednego systemu przywrocic go do dzialania ale tylko z jednym systemem

pozdrawiam

Używając przycisku zmien.gif

Pozdrawiam Gutek

Ja próbowałem i lipa. Nie mogłem uruchomić żadnego z nich… Uruchamianie kompa zatrzymywało się na Veryfying DMI Pool Data i nic nie mogłem z tym zrobić. Pomógł dopiero format, wprawdzie zakładałem nawet temat na forum, ale nikt nie był w stanie mi pomóc. Nie mogę Ci powiedzieć czy będziesz miał identyczny problem, ale o ile nie jesteś zaawansowany w tych sprawach, to daj sobie spokój, bo przy googlowaniu, natknąłem się z masą problemów użytkowników przy tej kolejności instalacji systemów.

Oczywiście że można :slight_smile: Mając 7 doinstalujesz XP i wtedy masz odstęp tlyko do XP. Wkładasz płytkę instalacyjną 7 i dajesz repair. Masz znów dzięki temu dostęp do 7 ale nie masz XP. Aby dodać XP do menu przy rozruchu, uzyj EasyBCD dzięki któremu tego dokonasz :slight_smile: Powodzenia, działa w 100% Co do drugiego pytania to masz już odpowiedź jeśli chodzi o 7, w przypadku XP konsola odzyskiwania i fixboot , fixmbr