Win 7 nie wykryw modemu F@st 800


(pozdro) #1

Witam. Mam windows 7 32bit

Ściągnąłem stery ze strony producenta jak również ze strony tp.pl pod F@st 800. Wszystko jest ładnie, ale gdy już wyświetli się ramka o podłączeniu modemu do PC to dwie lampki się zapalają i za chwilę gasną. Próbowałem wielu różnych sterowników i sposobów z trybem zgodności i uruchom jako administrator lecz dalej nic. Wydaje się że win nie wykrywa w ogóle tego modemu mimo iż sterowniki się ładnie zainstalowały. Dodam, że próbuje go zainstalować na świeżo co wgranym systemie.

Pozdrawiam.


(Kipek87) #2

To dziwne, u mnie odpalił się a 32 bitach bez problemu. Sposób instalacji tj. na Viscie

Instalacja NEOSTRADY na Windows VISTA:

  1. Pobieramy sterownik dla modemu Thomson (wesja x86 i x64) lub Sagem (wersja x86).

  2. Upewniamy się że modem jest odłączony od USB.

  3. Wkładamy oryginalną płyte Neostrady do napedu.

  4. Instalujemy wcześniej pobrany sterownik, po tym procesie podłączamy modem do komputera.

  5. Wchodzimy w Panel sterowania -> Sieć i Internet -> Centrum sieci i udostępniania -> Skonfiguruj połączenie lub sieć -> Skonfiguruj połączenie telefoniczne.

  6. W nowo otwartym module wpisujemy: Numer telefonu (Dial-up phone number) - tutaj dajemy gwiazdkę (*)- Nazwa użytkownika - nazwa otrzymana od ISP- Hasło - hasło z umowy. Dodatkowo w polu Nazwa połączenia możemy zmienić nazwę naszego połączenia. Zaznaczamy opcje Zapamiętaj to hasło oraz Zezwalaj innym osobom na korzystanie z tego połączenia.

  7. Wybieramy - Utwórz.

Info ze strony http://peb.pl/neostrada/299951-sagem-f- ... iscie.html


(Majkelvip1) #3

To wina systemu ponieważ blokuje sterowniki nie podpisane cyfrowo. Musisz podczas włączania systemu naciskać F8 i tam Wyłącz wymuszenie podpisanych cyfrowo sterowników (jakoś tak) i klikasz to i git.


(pozdro) #4

ok jakoś poszło dzięki:)


(folusek) #5

u mnie też odpalił na 32 i 64 bitowym bezproblemowo :slight_smile: