Ściągnąłem stery ze strony producenta jak również ze strony tp.pl pod F@st 800. Wszystko jest ładnie, ale gdy już wyświetli się ramka o podłączeniu modemu do PC to dwie lampki się zapalają i za chwilę gasną. Próbowałem wielu różnych sterowników i sposobów z trybem zgodności i uruchom jako administrator lecz dalej nic. Wydaje się że win nie wykrywa w ogóle tego modemu mimo iż sterowniki się ładnie zainstalowały. Dodam, że próbuje go zainstalować na świeżo co wgranym systemie.
To dziwne, u mnie odpalił się a 32 bitach bez problemu. Sposób instalacji tj. na Viscie
Instalacja NEOSTRADY na Windows VISTA:
Pobieramy sterownik dla modemu Thomson (wesja x86 i x64) lub Sagem (wersja x86).
Upewniamy się że modem jest odłączony od USB.
Wkładamy oryginalną płyte Neostrady do napedu.
Instalujemy wcześniej pobrany sterownik, po tym procesie podłączamy modem do komputera.
Wchodzimy w Panel sterowania -> Sieć i Internet -> Centrum sieci i udostępniania -> Skonfiguruj połączenie lub sieć -> Skonfiguruj połączenie telefoniczne.
W nowo otwartym module wpisujemy: Numer telefonu (Dial-up phone number) - tutaj dajemy gwiazdkę (*)- Nazwa użytkownika - nazwa otrzymana od ISP- Hasło - hasło z umowy. Dodatkowo w polu Nazwa połączenia możemy zmienić nazwę naszego połączenia. Zaznaczamy opcje Zapamiętaj to hasło oraz Zezwalaj innym osobom na korzystanie z tego połączenia.
To wina systemu ponieważ blokuje sterowniki nie podpisane cyfrowo. Musisz podczas włączania systemu naciskać F8 i tam Wyłącz wymuszenie podpisanych cyfrowo sterowników (jakoś tak) i klikasz to i git.