Win 7 problem z uruchomieniem + zatrzymanie przy aswrvrt.sys dla safe mode


(czyzyk29) #1

Hej,

 

Mam problem z uruchomieniem kompa.

Windows 7 64bit, zawiesza mi sie przy ladowaniu (okno z flaga windy) stoi w miejcu.

Probowalem ostatnia dzialajaca konfiguracje i nic.

Przy safe mode ladowane sa sterowniki i zatrzymuje sie przy pliku aswrvrt.sys, a po kilku minutach bluescreen.

 

Prosze o pomoc.

 


(squzeezebox) #2

masz avasta prawda?


(czyzyk29) #3

Tak


(squzeezebox) #4

spróbuj go odinstalować, gdyż plik aswrvrt.sys właśnie należy do avasta. Miałem niedawno podobny problem, ale w zupełnie innej sytuacji gdyż nie mogłem zaktualizować windows 8 do 8.1 i właśnie ten plik wszystko blokował. Odinstalowałem avasta i wszystko było dobrze. Odinstaluj go i zobacz co będzie się działo.   


(czyzyk29) #5

ok ale ja nie moge sie dostac do Windowsa, zwiesza sie przy ekranie ladowania. Dlatego probowalem tryb awaryjny odpalic ale konczy sie zwieszeniem na tym pliku o ktorym mowie.


(Atis) #6

F8 -> Napraw komputer -> Przywracanie systemu


(squzeezebox) #7

większość takich samych problemów jakie znalazłem w internecie dotyczą problemu z dyskiem 

http://forum.dobreprogramy.pl/win7-si%C4%99-nie-uruchamia-tryb-awaryjny-staje-na-classpnpsys-t446959/

http://blog.vilmatech.com/fixedaswrvrt-sys-cwindowssystem32driversaswrvrt-sys-problems-bsod-stuckbooting/

http://www.pcguide.com/vb/showthread.php?88911-aswrvrt-sys-stuckbooting


(czyzyk29) #8

wykonalem porady z pierwszego linka i wykonalem testy

-HDD Scan (Old Version)

-Memtest86+

 

wyniki ponizej, sa jakies bledy

 

dsc-0300.jpg

dsc-0297.jpg

dsc-0298.jpg