Może to istotna informacja, parę dni temu skończyła mi się umowa z dostawcą sieci ale ja przedłużyłem.
Wczoraj zaczęły mi wyskakiwać ostrzeżenia na stronach typu YouTube o potencjalnych zagrożeniach. Zrobiłem skan MalwareBytes, pobrałem ESET i też był skan, parę plików poddałem kwarantannie, parę usunąłem.
Następnego dnia system już zawieszał się na ekranie “zapraszamy”.
-Tryb awaryjny działa ale nie ma punktów przywracania systemu (a przecież powinien być sprzed instalacji ESET…?).
-tryb awaryjny z obsługą sieci - dochodzi do ekranu “zapraszamy” i wyskakuje BSOD z błędem “ndis.sys” a także “driver_irql_not_less_or_equal”
http://www.wklejto.pl/716220 - fixlog, hasło “abcd”
Oczywiście po restarcie system znów zawiesił się na ekranie “Zapraszamy” i znów uruchomiłem tryb awaryjny.
“Funkcja ochrona zasobów odnalazła uszkodzone pliki, ale nie może naprawić niektórych z tych plików. Szczegóły w CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log”
Plik jest ogromny, ale pierwsze logi są z października. Laptop się przegrzał, postaram się dać znać co tam jest napisane.
Rozumiem. W ogóle mój laptop ma problem z datą, bo po każdym uruchomieniu data zmienia się na 2011 rok, tym razem jest to 2011-04-09… Pozwól, że wyślę tę część z tego dnia, bo niewiele rozumiem.
Było 29% gdy na 10 minut wyszedłem, gdy wróciłem laptop był wyłączony. Nie wiem czy skanowanie się skończyło, czy laptop się przegrzał… Ale nadal zawiesza się w tym miejscu, chociaż tym razem kółko kręciło się trochę dłużej
Jutro zrobię skan jeszcze raz i dam znać bo trochę to trwa
No dobra, więc znów zrobiłem skan tą komendą i laptop się wyłączył, ale nie wiem czy było 100%… czy to normalne że po skończeniu system się wyłącza? Jest jakiś plik który zawierałby wyniki z tego skanu?
System nadal się wiesza chociaż kółko kręci się znacznie dłużej, ale nie wiem czy to ma znaczenie.