witam, miałem platrofmę AMD i płytę asusa na AM3. Zmieniłem sprzęt na i7 i również płytę asusa, lecz jak zostałem poinformowany z braku wiedzy - powinienem usunąć stare sterowniki na starym sprzęcie przed zmianą platformy. Niestety nie zrobiłem tego.
Czy aby wszystko było ok, muszę podłączyć stary sprzęt, usunąć w menedżerze zadań wszystkie drivery i podłączyć nowy ? czy też można zrobić to drive sweeperem lub innym sposobem ?
Menedżer urządzeń nie pokazuje starej platformy, są natomiast niedoinstalowane urządzenia, których nie można zainstalować opcją aktualizuj oprogramowanie sterownika.
Nie musisz nic robić więcej poza skorzystaniem z Windows Update , pobraniem proponowanych aktualizacji pilnych i opcjonalnych (szczególnie aktualizacje sterowników ) oraz, w razie potrzeby (sprawdź Menadżer Urządzeń ) wejściem na stronę firmową Asus’a dla nowej płyty głównej i pobraniem brakujących jeszcze sterowników i ich zainstalowaniem. Oczywiście, warto po tym wszystkim oczyścić system przy pomocy np. CCleanera.