Win 7 zmiana sprzętu a sterowniki

witam, miałem platrofmę AMD i płytę asusa na AM3. Zmieniłem sprzęt na i7 i również płytę asusa, lecz jak zostałem poinformowany z braku wiedzy - powinienem usunąć stare sterowniki na starym sprzęcie przed zmianą platformy. Niestety nie zrobiłem tego.

Czy aby wszystko było ok, muszę podłączyć stary sprzęt, usunąć w menedżerze zadań wszystkie drivery i podłączyć nowy ? czy też można zrobić to drive sweeperem lub innym sposobem ?

Menedżer urządzeń nie pokazuje starej platformy, są natomiast niedoinstalowane urządzenia, których nie można zainstalować opcją aktualizuj oprogramowanie sterownika.

Czy system nie wołał po ponowną aktywację po zmianie sprzętu?

Nie musisz nic robić więcej poza skorzystaniem z Windows Update , pobraniem proponowanych aktualizacji pilnych i opcjonalnych (szczególnie aktualizacje sterowników ) oraz, w razie potrzeby (sprawdź Menadżer Urządzeń ) wejściem na stronę firmową Asus’a dla nowej płyty głównej i pobraniem brakujących jeszcze sterowników i ich zainstalowaniem. Oczywiście, warto po tym wszystkim oczyścić system przy pomocy np. CCleanera.

jasne, ccleanera używam, system musiałem aktywować i się aktywował.

dzięki za info :slight_smile: