Win 8 nowy postawiony sys,działała a teraz brak dźwieku w systemie, grach, yt


(pinio150) #1

Witam serdecznie!

 

Zainstalowałem win 8 i niestety mam problem, działał JBL juz na głosnikach sprawdzałem muzyke z yt i dźwięki z fb (nadchodzących wiadomości)i chodziło.

 

Nawet nie wiem co zrobiłem, ale już nic nie działa. Przypuszczam, ze coś w ustawieniach pogrzebałem. Mam komplet sterowników poinstalowanych. Model laptopa to lenovo y50-70, może jakiś przycisk jest właczony? Cały czas analizuje problem. Ma ktoś jakąś koncepcje, sterowniki do płyty głownej są zainstalowane i do karty dźwiekowej realteka też, coś chyba tam pogrzebałem. Ma ktoś jakieś pomysły jak rozwiązać mój problem ?

 

Nie działa ani na głośnikach od lapka ani na słuchawkach, POMOCY!


(Chamlet) #2

Przywróć system do wcześniejszej daty.

 

Aby przywrócić komputer do stanu z wcześniejszego punktu w czasie

Szybko przesuń do środka od prawej krawędzi ekranu, a następnie naciśnij panel Wyszukiwanie.

W polu wyszukiwania wprowadź ciąg Panel sterowania, a następnie naciśnij lub kliknij pozycję Panel sterowania.

W polu wyszukiwania Panelu sterowania wpisz ciąg Odzyskiwanie, a następnie naciśnij lub kliknij pozycjęOdzyskiwanie.

Naciśnij lub kliknij pozycję Otwórz przywracanie systemu i postępuj zgodnie z podpowiedziami.


(Leoncio) #3

sprawdzałeś przyciski w kombinacji z Fn tam może być wyłączony głos (Fn + któryś z klawiszy funkcyjnych od F1 do F12 będzie tam inkonka przekreślonego głośnika), może to tylko to.


(Dimatheus) #4

Hej,

Sprawdź, czy przypadkiem nie jest w ustawieniach audio zaznaczona jako domyślna karta dźwiękowa dokonująca obróbki dźwięku w przypadku podłączenia dodatkowego źródła poprzez HDMI - na przykład nVidia HDMI Out. Ewentualnie sprawdź, czy w Realteku nie jest ustawione wyprowadzenie cyfrowe dźwięku.

Pozdrawiam,

Dimatheus