Win Recovery - jak otworzyć na komp. stacjonarnyn

Witajcie,

Po przedwczorajszej aktualizacji komp nie chce zaladowac windy. Caly czas trwa naprawianie i trwa to nwt kilka godzin.

Chcialbym uruchomic WinRe, by sprobowac odpalic kopie zapasowa, ktora mam zapisana gdzies na dysku zewnetrznym, ale nwm jak to zrobic.

Win 10 pochodzi z aktualizacji Win 7. Zrobilem to 2.5 roku temu - wtedy tez pobralem dysk startowy z neta, czy jak to sie nazywa i nagralem na plyte dvd, ale plyta sie nie odtwarza, gdy ja wloze do odtwarzacza i dam bootowanie z plyty - wyskakuje jakis blad na niebieskim ekranie.

Jeszcze nie mialem okazji sprawdzic, czy na innym kompie ta plyta sie otworzy i czy inne plyty zostana odczytane na tym odtwarzaczu dvd, by wykluczyc mozliwosc zepsutego urzadzenia.

Chcialem natomiast zapytac, czy mozna skads sciagnac samo WinRe, albo czy mozna sciagnac skads legalna instalke Win10? Nie przypominam sb zebym zakladal konto na stronie MS, choc zauwazylem, ze w pudelku, gdzie mam schowana plytke z Win10 (ta nagrana 2,5 roku temu), zostawilem tez kartke ze swoim adresem mailowym, pinem i haslem - mozliwe ze te rzeczy ustalalem przy juz przy altualizowaniu windy z 7 do 10.

Chcialem w ten sposob uruchomic WinRe i sprobowac znalezc kopie zapasowa na dysku zewn.

Z gory dziekuje za konstrktywne odpowiedzi.

Obraz ISO pobierzesz bez problemu ze strony MS

Odłącz wszystkie niepotrzebne urządzenia USB od komputera (mam na myśli przede wszystkim dyski zewnętrzne, pendrive, ew. karty pamięci), wciśnij F8 i powinny pojawić się opcje, następnie f10 i pokaż zrzut ekranu, bo nie jestem pewien, czy prowadze cię do tego miejsca, na którym mi zależy :smiley: A chcę, żebyś uruchomił narzędzie do naprawiania problemów ze startem systemu (startup repair)

1 polubienie