WIN SP2 - problemy z grafiką


(Drumma) #1

Witam! Od pewnego czasu męczę się z Win XP SP2. Problem polega na tym, że nie mogę zainstalować sterów do grafy (FX 5200). Wygląda to tak. Podczas instalacji (najnowszych jak i starszych!) sterów ekran na moment się wyłącza się i włącza (to akurat każdy ma i jest spoko), natomiast gdy robi to drugi raz zostaje mi czarny ekran i migający dosowy kursor wpisywania (totalna zwiecha). Po restarcie systemu system powraca do defaultowych sterów (VGA) i działa...w najgorszych wypadkach muszę odpalać w awaryjnym, bo nie odpala w normalnym (zwiecha z czarnym ekranem). Aby jakoś to naprawić posunąłem się do tego, że wymazałem wszystkie partycje i utworzyłem wszystko na nowo (myslalem, ze gdzies cos zostało), jednak na nic się to zdało.

PS. jakieś 6-mcy temu miałem SP2 i działał, różnica była taka, że nie miałem napędu DVD, który posiadam teraz. Odpiąłem go..., ale to nic nie dało.

Jakby ktoś wiedział o co może chodzić, byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc...

PZDR!


(D@widoS) #2

usuń sterowniki a następnie zainstaluj jeszcze raz.

Postępuj zgodnie z instrukcją --->

http://www.forum.dobreprogramy.pl/viewt ... instalacja


(system) #3

ja miałem kiedyś problem z instalacją sterów też na SP2 i i ch nie zainstalowałem bo sie nie dało poprostu :x wysakiwało okno że jakis tam błąd i nic nie dało się zrobić z płyty ściagnięte orginał nie orginał nie dało się. Ale naszczeście to był komputer "przejściówka" i po dwuch tygodniach miałęm nowy ale na tamtym do tej pory nie ma sterów może ktoś to wyjaśnić?


(Drumma) #4

przed instalalacją tego SP2 miałem normalnego Wina bez SP i wszystko dobrze hulało... Posięgnąłem się rady D@widosa i ściągam teraz stery...ale nie sądzę, żeby to pomogło, skoro na czystm systemie instalowałem wcześniej....

//EDIT:

Tak jak mówiłem...nic to nie dało...