Z góry przepraszam jeśli ten wątek powinien być gdzieś inndziej ale nie mogłem dobrać go do kategorii.
Mam pytanie czy jest możliwość gdy mam wgrany win 7 na PC aby wgrać windows XP na Pendriv’a tak aby przy jego podłączeniu włączał mi się XP a nie win 7? Jeśli jest taka możliwość to bardzo proszę o podpowiedź jak to zrobić.
Jest taka możliwośc nawet stworzenia pełnego systemu(ze wszystkimi sterownikami podzespołów) na dany konkretny komputer. Tylko życzę cierpliwości we wczytywaniu takiego systemu i pracy na nim. Lepiej zrobić podwójny boot na komputerze.
trochę klikania ale będziesz miał to czego oczekujesz.
PS:
jeszcze jak byś zintegrował stery USB3.0 to w zasadzie byś miał szybkość jak na HDD, oczywiście dysponując dobrym pendrakiem np. read 200mb/s write 100mb/s.
Ale to chyba już grubsza zabawa, mi się nigdy nie udało zintegrować takich bajerów bo zawsze coś nie trybiło.
może i szybciej ale virtualka ma ograniczenia co do sprzętu, np na takim virtual boxie odpalić usb to jakaś katorga (mówię o podłączeniu pena aby był wykryty na virtualu)
zresztą nie o to tu chodzi, skoro ktoś chce tak a nie inaczej to trzeba to uszanować.