WIN XP SP3 - plik.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win32

Mam problem z uruchomieniem programu exe pod windowsem xp sp3. po uruchominiu pliku mam komunikat plik.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win32.
Skanowałem komputer programem kaspersky, adcleaner ale to nic nie pomogło i nic nie zostało znalezione. Wpisałem również w cmd sfc /scannow system sprawdził pliki i wszystko ok a program dalej się nie uruchamia. Czy jest jeszcze jakiś sposób na naprawę tego oprócz formatu ?:slight_smile:

Napisz więcej o tym jaki program sprawia takie kłopoty podaj też numer wersji tego programu i czy przede wszystkim jest oryginalny.

Jest to program SamsungToolPRO_37.0.exe. program oryginalny pobrany z supportu producenta. Jest to program serwisowy do telefonów.

Problem z uruchomieniem pliku exe może wynikać z tego ze:
a. Jest uszkodzony.
b. 64 bitowy a system 32 bitowy.
c. Potrzebuje do uruchomienia wiecej pamięci niz masz.
d. Nie obsługuje juz tego systemu.
Problem jest wtedy gdy to dotyczy wszystkich plików typu “exe”

Na moje ten program nie uruchomi się pod XP
Działa tylko pod systemami:
Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

Napisałem do producenta zobaczymy czy i co odpisze. Czytałem w internecie o tym problemie i przeważnie był to problem wirusów ale u mnie niby ich nie ma po bo skanowałem wszystko kaspersky, eset antimalware i adwcleanerem.

Producent podaje na swojej stronie internetowej, że program działa wyłącznie pod systemami które wyżej wymieniłem. XP od dawna nie jest wspierany i producenci oprogramowania nie piszą już dla niego nowych wersji oprogramowania. Samsung Tool PRO 37.0 jest najnowszą wersją tego pakietu i nie jest obsługiwany na systemie XP. Czas pomyśleć nad zmianą systemu.

Tak. Taki efekt też mógłby być efektem wirusa. Ale wtedy nie działałby ci każdy exe. W tym przypadku próbujesz uruchomić program który nie został napisany dla twojego systemu.

Ok dzięki za informacje, a przy okazji gdzie znalazłeś taką informację bo ja jakoś na stronie producenta nie mogłem jej znaleźć i dlatego jakoś tak “skodowałem” się na to że złapałem jakiegoś wirusa i dlatego program nie chce się zainstalować. Dzieki za info:)

Faktycznie znalazłem takie info na stronie producenta :smile: Nie wiem jak wcześniej tego nie widziałem :d z góry dzięki za szybkie odpowiedzi :slight_smile: temat do zamknięcia :slight_smile: