Win32 olmarik.ajl - system nie startuje


(Mattek97) #1

Witam, ostatnio na kompie pojawił mi się win32 olmarik.ajl. Zaczęło się tak że chciałem zainstalować Guitar Pro 6 jednak podczas uruchamiania instalatora Eset Smart Security zaczął "krzyczeć" że instalator chce rozpakować wirusa. Myślałem że się myli więc go uciszyłem. Guitar Pro się zainstalował po czym po ok. 20 sek. komputer się zrestartował i już się nie chciał włączyć. W momęcie kiedy powinien pojawić się ekran wczytywania systemu wyskakuje "Narzędzie naprawy Windows" i tak w kółko. W szczegółach pisze że nie może znaleźć pliku uruchamiającego system. Włączyłem system ze starego dysku na ATA i normalnie się odpalił. Włączyłem Malwarebytes Anti Malware i usunął 3 wirusy. Myślałem że wszystko "wporzo" i kiedy trzeba wybrać system wziąłem ten co był zainfekowany i się włączył. Wyłączyłem komputer, odpiąłem dysk i włączyłem komputer. Nie działa :confused: Podpiąłem znów stary dysk na ATA, wybrałem system (kiedy jest jeden dysk podpięty to się ten ekran nie włącza) i odpalił się normalnie. Jednak na pulpicie Eset mi trąbi że znalazł coś ale nie może tego usunąć. Niżej daje LOG z OTL'a. Wszystko zrobiłem tak jak TU

http://wklejto.pl/87825

Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję :slight_smile:

-- Dodane 25.01.2011 (Wt) 12:47 --

beztytuusdi.png

To pokazuje Eset :wink:


(Acorus) #2

Pokaż log z TDSSKiller http://www.hotfix.pl/wykrywanie-rootkit ... e-a340.htm Jak coś znajdzie daj na skip.


(Mattek97) #3

Ale to mam ściągnąć MBRCheck.exe ?


(Acorus) #4

http://support.kaspersky.com/downloads/ ... killer.exe


(Mattek97) #5

Nie wiem jak to się stało ale wykrył, resnął kompa i działa :smiley:

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

LOG:

http://wklejto.pl/87830