To, co do tej pory zrobiłem, to przeskanowałem Windowsa Defenderem, opcją skanowania offline, oraz Malwarebytes, jak i AdwCleaner. Programy nie potrafią wykryć zagrożenia CoinMiner i twierdzą, że nie znaleziono zagrożeń.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Pawel\Desktop fixlist.txt (3,7 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Nie rozwiązały bym tego problemu, ale czy Defender obciąża ci procesor na maxa? Mnie aż się laptop wyłączył z przegrzania. Nie wiem w czym ten problem tkwi, ale jest cały czas od kiedy używam Windows 10. Co do zagrożeń, jak coś zostanie wykryte, to usuwam i nie biorę na poważnie aż stanie się coś gorszego lub niepożądanego w zachowaniu systemu co mnie dawno temu spotykało
Nie mam pojęcia @kozak795. Przeskanowałem system w trybie awaryjnym programy do skanu uważają, że system jest czysty. Postanowiłem, że poczekam z miesiąc, dwa, aż Microsoft łaskawie ogarnie 2004 i wypuści jakąś aktualizację.