Win7 - Internet zaczął nagle przymulać


(Piotrek S89) #1

Witam!

Pisałem w dziale z windows 7, ale myślę, że temat nada się także tutaj. Problem wygląda następująco:

Wszystko działało sprawnie. Dziś, na jakieś 30 min odszedłem od komputera, po powrocie nie dało się korzystać z Internetu. Ping 500-3000ms (do stron), do tego co ok 5-10 tylko łapał, reszta to komunikat: 'upłynął limit czas u żądania'. Prędkość to ok 50kbps zamiast 4000kbps. Komputer ma zainstalowany Windows 7 x64. Objawy są identyczne zarówno na kablu jak i wifi. Nie jest to problem z łączem, ponieważ dwa inne komputery podłączone do tego samego routera działają sprawnie. Ping do routera to ok. 5-40ms (i co kilka też komunikat 'upłynął (...)'), gdzie przed problemem ping do routera wynosił <1ms do max 3ms.

Komputer zeskanowałem Avastem oraz Malwarbyte's Anti-Malware i żaden z programów nic nie wykrył. System chodzi dobrze, nie ma żadnych zwiech ani nie zaczął działać wolniej (w każdym razie nie jest to zauważalne)

Czy ktoś jest w stanie stwierdzić co to może być i jak to naprawić?

Pozdrawiam!


(system) #2

Włamanie na router to jedyne co mi przychodzi do głowy.


(Piotrek S89) #3

Raczej odpada... Przesadnie zadbałem o zabezpieczenie :wink: zresztą na innych kompach działa, więc raczej to nie to...


(bibut) #4

podaj loga z otl i wklej na wklej.to


(Piotrek S89) #5

OTL:

http://wklej.to/AlVtY

Extras:

http://wklej.to/m42Md


(bibut) #6

w otl w białe okienko wklej:

:OTL

DRV:[b]64bit:[/b] - File not found [File_System | Auto | Stopped] -- C:\Windows\SysNative\DRIVERS\eamonm.sys -- (eamonm)

O4 - HKLM..\Run: [snp2uvc] C:\Windows\vsnp2uvc.exe File not found

O4 - HKU\S-1-5-21-1425291731-322626297-2738207826-1000..\Run: [RESTART_STICKY_NOTES] C:\Windows\SysWow64\StikyNot.exe File not found

O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\SysWow64\mctadmin.exe File not found

O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\SysWow64\mctadmin.exe File not found

O18:[b]64bit:[/b] - Protocol\Handler\grooveLocalGWS {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - Reg Error: Key error. File not found

O18:[b]64bit:[/b] - Protocol\Handler\ms-help {314111c7-a502-11d2-bbca-00c04f8ec294} - Reg Error: Key error. File not found

O21:[b]64bit:[/b] - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - CLSID or File not found.

O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - CLSID or File not found.

O33 - MountPoints2\{0363618e-12b5-11e0-9fb4-88ae1dd16c59}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2\{0363618e-12b5-11e0-9fb4-88ae1dd16c59}\Shell\AutoRun\command - "" = H:\AutoRun.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{03636196-12b5-11e0-9fb4-88ae1dd16c59}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2\{03636196-12b5-11e0-9fb4-88ae1dd16c59}\Shell\AutoRun\command - "" = H:\AutoRun.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{38782290-0a30-11e0-a056-f07bcbec0b5b}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2\{38782290-0a30-11e0-a056-f07bcbec0b5b}\Shell\AutoRun\command - "" = G:\autorun.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{43df4a36-12be-11e0-adb8-806e6f6e6963}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2\{43df4a36-12be-11e0-adb8-806e6f6e6963}\Shell\AutoRun\command - "" = H:\AutoRun.exe -- File not found

MsConfig:64bit - State: "startup" - Reg Error: Key error.


:Reg

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]


:Commands

[emptytemp]

[start explorer]

[Reboot]

kliknij wykonaj skrypt i zatwierdź restart

podaj loga z usuwania i nowego


(deFco247) #7

Powyższy skrypt jest w całości do niczego. Tu nie widać żadnych infekcji.

Sprawdź, czy sytuacja się zmieni po odinstalowaniu avasta.


(Piotrek S89) #8

Automagicznie wszystko wróciło do normy, bez żadnej ingerencji z mojej strony, także dziś wszystko jest ok, póki co. Jeżeli problem powróci, spróbuję wtedy na początek z Avastem, jeśli nie pomoże, zamieszczę jeszcze raz logi. Pozdrawiam!