Win7 nie wyświetla rosyjskich znaków

Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić, Windows wyświetla jakieś krzaki zamiast “bukw”. Nie wiem jak to zmienić, próbowałem na pasku języka ustawić rosyjski ale bez zmian. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Panel Sterowania -> Zegar, język i region -> Region i język -> wybierz zakładkę Klawiatury i języki - dokonaj stosownych zmian - doinstaluj - zarówno język rosyjski (do wyświetlania) jak i rosyjską klawiaturę. Powinno rozwiązać to Twój problem.

Pozdrawiam

Tak też zrobiłem, ale nie pomogło…:frowning:

Te ustawienia wyglądają u mnie tak:

111kg.png

U mnie wygląda to tak (ustawienia):

przechwytywaniek.png

A tak wygląda to w Wordzie 2010:

przechwytywanie2.png

Zmiana między językami klawiatury (u mnie) Lewy Alt + Shift (pasek języka mam wyłączony - nie ma on tu żadnego większego znaczenia oprócz wizualizacji).

Jednak niektóre programy (np. outlook) ciągle nie wyświetlają poprawnie ichnych znaków tylko jakieś krzaczki…

U mnie napisanie nowego emaila np. po rosyjsku nie sprawia kłopotów.

Powyższe rozwiązanie, które Ci przedstawiłem dotyczy tylko i wyłącznie wprowadzania znaków z klawiatury.

Natomiast, żeby wyświetlane były np. rosyjskie znaki musisz zainstalować pakiet językowy (min. Win7 Ultimate) - wtedy cały system operacyjny będzie ‘po rosyjsku’.

Gdzieś wyczytałem, że muszę zainstalować rosyjskie fonty

Ale jak to zrobić i gdzie je znaleźć to już nie było napisane…

Pomoże ktoś? To jest bardzo ważne dla mnie!

Wrzuć screena z tymi niepoprawnie wyświetlanymi znakami.

Są trzy możliwości:

1 - pisanie po rosyjsku (rozwiązanie powyżej);

2 - wyświetlanie systemu operacyjnego po rosyjsku (rozwiązanie powyżej);

3 - wyświetlanie konkretnej aplikacji np. Outlook - wymaga zainstalowania Office w wersji rosyjskiej;