Win98Me dziwny problem!

Witam wszystkich !!

Mam taki problem:

dzis przechodze z XP na 98Me aby sobie pograc i cowidze:

-grafika sie pogorszyla (wyglada tak jak zaraz jest po formacie)

-myszka wogole nie dziala

Nie wiem co trzeba zrobic , przeskanowalem kompa Kasperskim i antyspyware i czysto.Prosze o jakas pomoc bo nie chcialbym formatowac go bo co by za tym szlo: musialbym tez formatowac XP

dziekuje z gory za wszelka pomoc i pozdrawiam

Siema

A istnieje wogule taki system operacyjny ? Zdecyduj się czy masz win98 czy win ME

Daruj sobie takie teksty - nie doczepił,

ale poprosił o sprecyzowanie.

Na drugi raz pisz dokładniej :mrgreen:

Też kiedyś miałem kilka razy taki problem. Z tego co pamięam to przeinstalowalem system. Nie chcę Cię straszyć, ale w tamtym czasie miałem akurat zepsutą kartę graficzną dlatego dzialy mi się różne dziwne rzeczy z kompem - nie ładowały się sterowniki, czasem nie było kursora…

Co do myszki: Sprawdź w Właściwości Systemu > Menedżer Urządzeń

czy przy nazwie twojej myszki nie ma wykrzyknika. Jeżeli jest to najprawdopodobniej nie ładuje się sterownik z pliku mouse.vxd (nazwa może być inna). Są dwa wyjścia:

1. Ponowna instalacja sterownika myszki ( we właściwościach myszki klikasz na Aktualizuj sterownik, w zakładce Sterownik.

2. Niestety reinstalacja windy bo pierwsza opcja nie zawsze pomaga.

Co do karty graficznej myślę, że ponowna instalacja sterowników i ewentualnie pakietu DirectX (niby nie potrzebny ale kto wie :slight_smile: ) powinna pomóc. W przeciwnym razie reinstalacja windy :? .

Pozdro, Laox :wink: .