Windows 10 April Update 2018 - Kiedy pojawi się sterowniki do karty graficznej AMD Radeon (za miesiąc)

Dzisiaj wypada ostatni dzień miesiąca i Microsoft planuję wypuścić wielką aktualizację " Windows 10 April Update 1804 " .

Obawiam się o sterowniki do Karty Graficznej której mowa o AMD Radeon Adrenalin 18.2.3 z Lutego tego roku, jakby zainstalował tą aktualizację Windows 10 kwietniową aktualizację - za miesiąc coś może się stać : BlueeScreen lub cofanie aktualizacji do 1709 - niektórych konfiguracjach będzie koszmarem ci co mają komputery z 2012 roku i obecnych czy poczekać na nowe sterowniki - zamierzam zainstalować te nowe które mają pojawić się w Maju , pomyśle nad kopią zapasową danych jakby instalacja nie powiodła się -zdjęć i dokumentów czy na "chama " z nowymi sterownikami od GPU instalować nowego Windowsa - jakieś propozycję .

Kiedy pojawią się nowe sterowniki do karty graficznej - AMD Radeon Adrenalin - specjalne sterowniki do Windows 10 April Update 1804 .

Aktualnie posiadam Windows’'a 10 Fall Creator Update 1709 z wszystkimi aktualizacjami .
GPU ( : Karta Graficzna ) - AMD Radeon Rx 560 4 GB - MSI Aero ITX OC .

Kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Chcesz sterowniki pod win 10 to wchodzisz na strone amd i pobierasz. Szczególnie że z tego co zauważyłem na moim sprzęcie to te przez WU nie mają GUI, jest to tylko sterownik sprzętowy nic poza tym.

1 polubienie

Nic nie rozumiem. Będzie to będzie sterownik.
https://support.amd.com/en-us/download

1 polubienie

To zainstaluj 18.3.4 optional. W czym problem?

Już mam zainstalowane nowe sterowniki 18.4.1 - nowa wersja specjalna pod Windows 10 April Update .

Usunąłem stare za pomocą DDU .

Można już usunąć wątek .

Czym jest DDU? Ja ręcznie usuwam.

1 polubienie

Ręczne usuwanie bez dodatkowego czyszczenia to kiepski pomysł.

Tym razem zrobiłem czystą instalację, program sam zaproponował, przed aktualizacją sterownika. Myślę, że to wystarczy.

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/8gfsxd/possible_solution_to_windows_acts_strange_freeze/ Może komuś z freezami pomoże.

Pobrałem tą wersję aplikacji DDU od pojawieniu się nowych sterowników .