Windows 10 Blue Screen

Bez obrazy ale nic nie wynika. Raz piszesz że coś możesz a raz ze nic nie możesz.
Napisz wreszcie konkretnie co na swoim komputerze możesz zrobić, teraz

Okej. Więc jeszcze raz. Pliki, dokumenty, aplikacje które były w komputerze do momentu uszkodzenia dysku działają poprawnie. Mogę je otworzyć. Mogę w zasadzie normalnie korzystać z bieżących aplikacji. Problem pojawia się gdy chce pobrać nowy plik. Otworzyć nowo pobrany plik czy nawet go zapisać. Na pendrive nic nie mogę zgrać. Jedynie pliki są na chmurze jako archiwum. Może źle to tłumaczyłem .

Jeszcze raz. Czy pliki które masz na wewnętrznym dysku możesz przenieść na zewnętrzny dysk (usb) tak by na nim były ?
Z tego co piszesz wynika ze nie. Jeszcze widzisz część danych ale ponieważ dysk jest uszkodzony to nie potrafisz ich przenieść na inny. Dysk i tak będziesz musiał wymienić na nowy.
Nie sadze by ktoś to naprawiał. Dane które widzisz i tak masz stracone. Kontroler odczytuje ale nie potrafi zapisać. tak to mniej więcej z grubsza wygląda.
P.S. Bez obrazy. Co znaczy

W zasadzie czy normalnie.

O ile nie wyrzuci blue screen biezaca praca wygląda prawidłowo. Podkreślam bieżącą bo i tak system nie zapisuje żadnych zmian, chociażby nowej instalacji itp.