Tak jak w temacie. Link : https://www.antyradio.pl/Technologia/Komputery/Microsoft-potwierdzil-plany-oferowania-Windows-na-abonament-28611
Czy DobreProgramy mogą coś o tym wspomnieć?
Pozdrawiam serdecznie
Tak jak w temacie. Link : https://www.antyradio.pl/Technologia/Komputery/Microsoft-potwierdzil-plany-oferowania-Windows-na-abonament-28611
Czy DobreProgramy mogą coś o tym wspomnieć?
Pozdrawiam serdecznie
Bardzo mało konkretów w tym artykule. Antyradio - poczekajmy na jakieś bardziej miarodajne źródło.
Konkretów brak w news AntyRadia.
Ale wcale nie jest wykluczone, że taki wariant dystrybucji Windows 10 wejdzie w życie.
Dla Windows 7 wsparcie kończy się w styczniu 2020 roku
Dla Windows 8.1 wsparcie kończy się w 2023 roku
Obecnie Windows 10 ma też wsparcie 10-letnie przewidziane do 2025 roku, więc kto wie czy w roku 2025 Windows 10 będzie już dostępny tylko w formie abonamentowej.
Jestem pewien, że to na pewno przekona użytkowników Windowsa 7 do przesiadki na W10. /s bo widzę, że serio to ktoś może brać na poważnie.
Już szybciej cześć przejdzie na linuxa niż na Windowsa 10.
Wiesz że nadal ludzie używają codziennie win xp? To samo będzie z win 7 a MS znowu dupe ściśnie że ludzie nie migrują na nowy gówniany produkt to znowu zaczną tworzyć jakieś dziwactwa.
Abonament? Widzę że jak ludzie już nie chcą płacić tak z abonamentem będzie więcej piratów niż płacących.
Tylko, że pewnie tych, co zostaną na W7, będzie kilka razy więcej niż na XP.
Czyli dalej domysły i gdybania. Czekam jakie do super teorie spiskowe tym razem wymyślą pseudo redaktorzy DP.
Nieprawda?
Słyszałem, że wersja abonamentowa dla garbatych będzie bezpłatna, ale mocno okrojona.
Bez ograniczeń będzie plan Freemium, dla tych którzy nie mają nic do ukrycia, lubią częste aktualizacje i zgodzą się udostępnić zasoby własnego komputera dla dobra ludzkości.
Czy to oznacza, że (oczywiście, jeżeli plotki się potwierdzą) będzie można kupić komputery bez pre-instalowanego systemu operacyjnego? Wiem, że jest możliwość odrzucenia licencji na system operacyjny Windows przy zakupie komputera, ale jak to by wyglądało w sytuacji abonamentowej?
Mam swoje przemyślenia na ten temat, ale podzielę się nimi pod artykułem na DP - o ile powstanie
Dostaniesz 30 dniowy trial
Plotki, ploteczki. Jeśli Win10 miałby być na abonament, będzie więcej piratów. Microsoft do tego nie dopuści.