Windows 10 - ikona

Witam. Krótkie pytanie. Jak przywrócić ikonę „POL” na pasku zadań w Windows 10 bo u mnie znikła?

Proszę o odpowiedź

Chyba się nie da

AI takie rzeczy bardzo ładnie wyjaśnia, polecam np darmowy https://copilot.microsoft.com/

Jak przywrócić ikonę „POL” (wskaźnik języka) na pasku zadań w Windows 10

Znacznik układu klawiatury („POL/ENG”) to tak naprawdę systemowy Input Indicator. Jeśli zniknął, wykonaj poniższe kroki:

1. Włącz ikonę w ustawieniach paska zadań

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy pusty obszar paska zadań i wybierz Ustawienia paska zadań.
  2. Przewiń do sekcji Obszar powiadomień i kliknij Włącz lub wyłącz ikony systemowe.
  3. Odnajdź pozycję Wskaźnik wprowadzania (Input Indicator) i przestaw ją na Włączone.

2. Upewnij się, że masz więcej niż jeden układ klawiatury

Ikona języka pojawia się tylko, gdy w systemie jest co najmniej dwa układy:

1. Przejdź do UstawieniaCzas i językJęzyk.
  2. Pod listą preferowanych języków wybierz swój język (np. Polski), a następnie Opcje.
  3. W sekcji Klawiatury sprawdź, czy jest dopisany drugi układ (np. angielski). Jeśli nie, kliknij Dodaj klawiaturę i wybierz inny układ.

3. Sprawdź, czy ikona nie jest ukryta

Czasami wskaźnik trafia do obszaru ukrytych ikon:

• Kliknij strzałkę ^ przy prawej krawędzi paska zadań, by rozwinąć ukryte ikony.
  • Jeśli tam jest „ENG” / „POL”, przeciągnij go z powrotem na pasek zadań.

1.Jest włączona - mimo wszystko się nie pojawia

2.Jak dodaje drugi język to pojawia mi się coś takiego: POL
PLP

a miałem samę „POL”

3.Nie mam żadnej ukrytej takiej ikony

@Bradlee
No Copilota znam, jednak wg. mnie ChatGPT 5 lepszy. Za free xgyba jest chwila. Poza tym, mamy jeszcze Gemini - też fajny model AI.

U mnie tego nie ma tutaj w Win11.
@D.K96 Ten „POL” to z Windows XP czy 98 mi się kojarzy. W Win10 jest jeszcze to??

Jest w Windows 10, tylko po co ci, gdy nie używasz zdalnego pulpitu i oficjalnej apki MS na Androidzie do niego?

No ja nie. Autor wątku prosi i PÓŁ.