Za co ta flaga? To były klucze generic do instalacji i jak są upgrade ze starszych wersji, to dostajemy zbiorowo klucz pro lub home. Sprawdźcie sobie sami np. produkey…
Ja bym dorzucił lekcje edycji odpowiedzi bez zapisywania historii, nawet anonimy wyciągną te “generyki”.
Jakbyś spojrzał dokładnie, że klucze generic różnią się od tych od KMS, to byś wiedział, o czym piszę. Klucze generic zazwyczaj podaje się, aby zainstalować system i aktywujesz potem swoim kluczem. Albo… Jak przeszedłeś upgrade ze starszej wersji systemu na 10 PRO/HOME, to MS przypisuje licencje cyfrowe w postaci tychże kluczy generic. Więc link nietrafiony.
no sorry nie trafiłem ale klucz jaki podałeś znalazłem wcześniej na oficjalnej stronie MS, raz jeszcze sorry stanąłem po twojej stronie
Moderator też człowiek i potrafi się pomylić. Z deka pochopna reakcja bo pilnujemy by cuś takiego jak lewe klucze czy kombinatorstwo się nie pojawiało, bo to też problem dla Nas ze strony producenta. Mea culpa. Wpisałem te klucze w google i średnio mnie zadowoliły wyniki, gdzie słowo “generic” pojawia się na jednej anglojęzycznej stronie, a pytanie na forum microsoftu, a raczej odpowiedź o ten klucz jest trochę niespójna sugerująca nielegalność takiej operacji.
Ok. W porządku.
Nie będziesz musiał kupować.
Przy fabrycznym Win10 licencja jest w UEFI (czyli BIOSIE), a nie na dysku.
Przy aktualizowanym Win10 licencja jest na serwerach MS.