Windows 10 na tablecie cavion uzyskanie klucza

Siemka,

jak w temacie. Posiadam tablet cavion 8 ms, 16gb pamięci 1gb ramu oraz 4x1,3 ghz.

Chciałbym wyciągnąć klucz windowsa z niego, by użyć go w czystej instalacji na innym sprzęcie komputerowym. Czy jest to możliwe, da radę tak zrobić? Wersja 10-tki to 1511.
Natomiast na tablet wrzucić jakąś wersję andka.

Bo andek lepiej podziała na tej specyfikacji niż winda. Jest to w ogóle możliwe?

Możesz uruchamiać tam zwykłe aplikacje EXE?

Jak tak to można próbować:

https://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html

hr

Jakby działało CMD / PowerShell to by można było z niego wyciągać:

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

obraz

powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

hr

Jakby pozwalał uruchamiać skrypty VBS to by można było:

http://www.thewindowsclub.com/find-windows-10-product-key-using-vb-script

Exe pliki działają, bo wgrałem jedynie commodo antivirus, ale o reszcie można zapomnieć z braku miejsca. Product Key zainstalowałem i mam klucz :slight_smile: kwestia taka, czy z tego programiku jest poprawny klucz?

Obstawiam, że to jakiś generyk producenta może być.

Wpisz go np. w duckduckgo.com

Pomijając kwestie licencyjne które pewnie autora tematu i tak nie interesują, wątpię czy bezproblemowo aktywuje on system na innym urządzeniu korzystając z klucza “wyciągniętego” z tabletu

1 polubienie

Klucz nigdzie nie był wykorzystany, po tym jak wpisałem go w przeglądarkę. A dwa w ustawieniach aktywacji, to mam monit, że urządzenie nie było aktywowane :wink:

Dziwne te tablety z Windows 10, nieaktywowane…?

Jeżeli system był preinstalowany na tablecie to ile nic się nie zmieniło przeniesienie go na inne urządzenie nie jest zgodne z licencją.
Chyba że mówimy o systemie który sam instalowałeś, w co wątpię.

No serio nieaktywowane, nawet aktualizacji nie szło wgrać, bo już po uruchomieniu brak pamięci był… Nie wiem, czy na 32gb slim stickach jest dość miejsca, by to jakoś hulało…

Znam przypadek, że klucz z tabletu z Windows 8.1 with Bing bezproblemowo aktywował Windows 10 Home na laptopie.

Odświeżam temat, no i niestety nie udało się z tym kluczem aktywować windy na różnych komputerach :frowning: no szkoda, ale tablet, póki jeszcze działa leci na sprzedaż.