Windows 10, nie wykrywa mi drugiego monitora

Witam

Przychodzę z takim problemem: Otóż dzisiaj wymieniłem kabel łączący mój komputer z monitorem Kabel to
DP ----> HDMI, wcześniej na takim kablu miałem normalnie podłączone i wszystko działało lecz kabel po pewnym czasie po prostu uległ zniszczeniu, więc właśnie trzeba było go wymienić, i to zrobiłem dzisiaj lecz cały czas mam “Brak sygnału” Sterowniki Karty Graficznej mam zaktualizowane. Już nie wiem co mam robić ;/

Intel Core I3-6100
NVIDIA GeForce GTX 950
ASRock H110M-DGS

Monitor widać W ustawieniach ekranu?

Prawym na pulpit -> ustawienia ekranu

Właśnie nie widać, ale wcześniej działał normalnie, klikałem przycisk wykryj i próbowałem także wykryć poprzez panel NVIDI ale to nic nie dawało.

Masz zainstalowany Panel Sterowania Nvidii?

Jaki przewód dokładnie kupiłeś?

Tak mam zainstalowany panel NVIDI, bo próbowałem wykryć nawet ten monitor przez niego i dalej nic. Kabel jaki kupiłem to tak jak już mówiłem DisplayPort (w komputerze) --> HDMI (w monitorze)

Chodzi o standard złączy, na przykład HDMI 1.4.

Szczerze nie mam pojęcia ;/ Kabel kupiłem na tej aukcji http://allegro.pl/kabel-displayport-do-hdmi-dp-3-m-wwa-i6641033212.html?snapshot=MjAxOC0wNS0wOFQxNDowOTo0NC45NzhaO2J1eWVyOzIxMzNjZGVjZDcxMzJkMzg3NDJiYTgwMTMxM2Y0NDU3NmE0YWM5ODhkYmQyMDFiNzJlODIzYjFhNTgyNDFlZjc%3D

Hej,

A może po prostu kabel uszkodzony?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Kabel uległ zniszczeniu czy przestał działać? Jeśli przestał działać to może to port w monitorze a nie kabel?

Poprzedni kabel uległ zniszczeniu, a porty w monitorze HDMI są sprawne bo sprawdzałem to. Czyli twierdzicie że nowo kupiony kabel jest uszkodzony tak ? Istnieje taka możliwość ?

Hej,

Oczywiście, że istnieje taka możliwość. Dlatego, jeśli to tylko możliwe, należałoby sprawdzić działanie okablowania na innym sprzęcie.

Pozdrawiam,
Dimatheus