Windows 10 nie wykrywa mikrofonu


(Siemaelox) #1

Witajcie. Wczoraj przeinstalowałem Windows 7 na Windows 10. Na windows 7 wszystko działało jak należy, lecz windows 10 sprawia problemy.Mianowicie, nie działa mikrofon.Moja karta dźwiękowa to Creative Sound Blaster SB1040. Ma ktoś jakiś pomysł jak mógłbym to naprawić? Na 7 wszystko działało. Mój mikrofon jest firmy creative, dokładniejszego modelu nie znam. Zdjęcie mikrofonu w załączniku.

mikrofon_creative_280905.thumb.jpg.90d4d


(rgabrysiak) #2

 

Proszę skorzystać z przycisku Edytuj a następnie dokonać korekty tytułu.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza. 


(LosTigeros) #3

Miałem problem po ostatniej aktualizacji w Windows 10 że dźwięk nie działał. Wystarczyło sterowniki od karty dźwiękowej od instalować i zainstalować ponownie. Spróbuj a może się uda.


(Siemaelox) #4

Wie ktoś może czy jest gdzieś sterownik do mojej karty(Creative Sound Blaster SB1040) dla systemu windows 10? Jeśli tak to proszę o link :slight_smile:


(_abrakadabra_) #5

http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=12661


(Siemaelox) #6

Dziękuje bardzo. Jak tylko pobierze, sprawdzę i powiem co i jak :wink:

 

 

Dodatkowo, moja zintegrowana karta dźwiękowa się prawdopodobnie spaliła, dlatego też kupiłem tą za drobne :slight_smile:


(Siemaelox) #7

Niestety, reinstall sterowników nie pomógł. Jakieś inne pomysły?


(JeyJey) #8

abra dał ci złe stery.

Ty masz XtremeAudio: https://drive.google.com/file/d/0B4veZnyFbxW4cEVqUlk2SmhOMkk/view


(Siemaelox) #9

Jesteś tego pewien?


(_abrakadabra_) #10

A niby do czego tamte stery są do kosiarki ?


(Siemaelox) #11

Tamte się zainstalowały.

Przechwytywanie.PNGPrzechwytywanie.thumb.PNG.1c2ccb53f1786e


(JeyJey) #12

Mój błąd, SB1040 to XtremeAudio w wersji PCIe.

SB X-Fi Xtreme Audio PCIe / Notebook Support Pack 1.2: https://drive.google.com/file/d/0B4veZnyFbxW4SG13ZzBlTUQ5WkE/view

 

Nie do XtremeAudio, bo XA to nie XFI tylko w rzeczywistości przebrandowane Audigy.


(Siemaelox) #13

Już sprawdzam i powiem co i jak :wink:

Niestety problem wciąż pozostał. Mikrofon działa na 100%. Poniżej screeny, w tych miejscach było coś w stylu “Mikrofon(Sound Blaster X-FI Xtreme Audio)”.

Przechwytywanie.PNGPrzechwytywanie.thumb.PNG.011a4a75630504


(_abrakadabra_) #14

JeyJey Proszę Cię, skończ się wreszcie ośmieszać, nie pierwszy Twój post w którym siejesz zamęt. EOT


(Siemaelox) #15

Ma ktoś może jakiś racjonalny pomysł dlaczego to może nie działać? Wiemy już, że sterowniki nie pomagają :slight_smile: