Windows 10 odświeża się pulpit w czasie kopiowania

Często w czasie kopiowania z pendrive czy z jednego dysku na drugi, a nawet i w czasie klikania po folderach pulpit się odświeża… przeglądane okna znikają no i kopiowanie zostaje przerwane bez żadnej informacji, błędu itp.

SSD to ADATA 256GB M.2 PCIe XPG SX6000, miejsca na nim mam jeszcze ~120GB. HDD to jeden Toshiba (już zaczyna mieć błędy) oraz WD (stary, ma błędy). Nie ważne co, gdzie i z czego, na co kopiuję. Tak jak wyżej pisałem nawet w czasie przeglądania kilkunastu folderów jeden za drugim pulpit się odświeża.

Wygląda to jak gdyby brakowało gdzieś pamięci i odświeżenie powoduje wyczyszczenie “bufora” czy coś. 32GB RAM - wykrozystane ~3,5GB (ustawione aby nie kompresował danych), meisjca na HDD po ~700GB, na SSD jak wyżej ~120GB.

Nie wiem gdzie szukać problemów, testy wszelkiego rodzaju jak Prime95 czy innego typu komp przechodzi bez najmniejszych problemów.

W podglądzie zdarzeń widzę często błędy z serwerem COM… i inne nieznane mi kompletnie.

Nagrałem filmik i wiem jak wywołać błąd - https://drive.google.com/folderview?id=1KEjAfnPNQobByGxgr4ECP3Zv21ZTK4Cx

A stan SSD sprawdzałeś narzędziem diagnostycznym od producenta?

Tak.