Witam. Krótkie pytanie. Czy da się w Windows 10 ustawić tak aby niżej załączone okienko przy uruchomieniu jakiejś aplikacji np. Counter Strike pojawiało się bez potrzeby zaznaczania opcji: „Uruchom ten program jako administrator”?
Uprasza się użytkowników o doprecyzowywanie pytań.
Rozumiem z tego że nagrywasz swoje rozgrywki przez jakiś wbudowany w system Windows prawdopodobnie znaczek Windows plus g i to co widać na obrazku to jest ten twój guzik na klawiaturze którzy musisz nacisnąć żeby film zaczął się nagrywać.
Ale nie rozumiem w którym momencie i jaki tytuł ma okienko które pyta o uprawnienia administratora.
Kiedy chcesz nagrywać to musisz nacisnąć ten guzik ale okienko które pokazujesz pyta o administratora? Czy pojawia się po naciśnięciu już guzika nagrywania? Trudno to ocenić bo jeżeli to wbudowana usługa windowsowa to raczej nie pyta to o uprawnienia admina.
To co mi na szybko wpadło do głowy jeżeli utworzysz skrót na pulpicie do jakiejś tam gry na przykład to we właściwościach tego skrótu jest taka opcja aby automatycznie było to uruchamiane jako administrator.
Pozdrawiam
Chciałbym żeby przy uruchomieniu jakiejś aplikacji np. „Counter Strike” , bezpośrednio po jej uruchomieniu pojawiało się to okno które załączyłem , żeby nie trzeba było zaznaczać opcji - „uruchom ten program jako administrator” , da się tak?. Kiedy zaznaczam opcje - „uruchom ten program jako administrator” to okno się bez problemu pojawia. Narazie nic nie zaczynam nagrywać . Chodzi mi tylko o same okno. WIem że jak się wychodzi np. z Counter Strike do pulpitu to to okno też się pojawia , ale ja bym chciał żeby jednak to okno pojawiało się przy uruchomieniu , a nie tylko przy wyjściu
Chciałbym żeby te załączone okno pojawiało się przy uruchomieniu aplikacji bez konieczności zaznaczania „uruchom ten program jako administrator”
UAC?
Po co ty to chcesz? Wkurzy cię to.
Tak , chodzi mi właśnie o UAC. Da się zrobić tak żeby to okno które załączyłem uruchamiało się bez konieczności uruchamiania UAC przy uruchamianiu np. Counter Strike? , pytam z ciekawości
Po co ty to chcesz? Chcesz sobie poklikać i pogrzebać?
Nie, nie da się tak, bez wywoływania aplikacji.
Chodzi o to że jak klikam bezpośrednio w Counter Strike na pulpicie bez klikania opcji „uruchom jako administrator” lub zaznaczania opcji „uruchom ten program jako administrator” okno - „wybierz przycisk , aby nagrać grę” , się nie pojawia , rozumiem że to naturalne zachowanie systemu?
Czy w systemie Windows 10 można sprawić, aby okno Kontrola konta użytkownika (UAC) pojawiało się automatycznie podczas uruchamiania aplikacji, takiej jak Counter-Strike, bez konieczności ręcznego wybierania opcji „Uruchom ten program jako administrator”?
Ma się uruchamiać - „wybierz przycisk , aby nagrać grę” ale bez UAC , a nawet bym powiedział że zależy mi tylko na samym - „wybierz przycisk aby nagrać grę” , przy wyjściu z Counter Strike bez UAC pokazuje się - „wybierz przycisk aby nagrać grę” a ja bym chciał przy uruchomieniu bez UAC , trochę zamieszałem - UAC mnie jednak nie interesuje
Ach, dzięki za wyjaśnienie! Teraz rozumiem, że zależy Ci głównie na tym, żeby opcja nagrywania gry się pojawiała, bez przeszkadzania w UAC. Nie martw się o zamieszanie, które wszyscy mieliśmy, próbując wyjaśnić kwestie techniczne! Świetnie, że poświęciłeś czas, żeby to wyjaśnić, dzięki temu wszystko jest o wiele łatwiejsze do zrozumienia.
Dlaczego mam tam „nieznany wydawca”, to pirat ?
Non Steam konkretnie mówiąc
Hmmm, no…
Counter Strike się bierze ze Steam. To nie gra od Valve?
A czy zdajesz sobie sprawę z konsekwencji wyłączenia UAC ?
No o to biega czy gamebar rozpoznaje to jako grę, bo on bazuje na rozpoznawaniu.
Ech, te wygenerowane przez S.I. odpowiedzi, niby będące własnymi. Jakie to proste.
Coraz więcej tego na forum.
A da się jakoś np. w edytorze rejestru wyedytować tak żeby to okno pojawiało się bez UAC?
Tak to klasyk odpowiedzi z AI. To dobrze, ze obecnie położono nacisk na to żeby AI było wrażliwe. Są badania mówiące o tym, że wiele ludzi oczekuje takiej rozmowy ale nie dostaje jej w rzeczywistości.
Oczywiście chodzi bardziej o prywatną rozmowę w której wrażliwe Ai odbierane jest otwierająco. Kurcze, gdzieś to już widziałem https://www.cda.pl/video/2235059334 :]
Ai może też generować tak
No nareszcie, po całym tym chaosie, łaskawie wyjaśniłeś, że chodzi Ci tylko o to, żeby nagrywanie gry działało bez UAC. Serio, to nie było takie trudne do powiedzenia od początku. Ale spoko, dzięki za ten heroiczny wysiłek włożony w doprecyzowanie — teraz przynajmniej nie musimy zgadywać, co miałeś na myśli, jakby to była jakaś zagadka logiczna.
Po czym szybko poznać że ktoś pisze za pomocą Ai? Te myślniki zamiast minusów mówią wszystko:)
Sprawdziłem. U mnie na innych Counter Strike działa wszystko bez problemu.
Chodzi o to: Jak przypisać game bar dla określonej aplikacji?
To nie jest myślnik :), to „em dash”, nie ma go na klawiaturze, alt
+ 0151
(Windows, numpad).
Jakby padło dalsze pytanie o AI i np: alt
+ 0151
← - - to się robi dwoma ` (apostrof odwrotny, akcent etc, jest na kl. ESC).
A o strzałeczkę " ← – "- nie pytać tylko samemu zgadnąć (podpowiem, nie trzeba kombinacji z alt).
A to nie działa ?
https://support.xbox.com/pl-PL/help/games-apps/game-setup-and-play/customize-game-bar-on-windows-10