Windows 10 Playonline problem z oprogramowaniem

Witam Mam windows 10. Zakupiłem modem w pendrive z playa i kartę playa, nie na abonament. Instaluję sobie, wszystko ładnie przechodzi.Ale działało przez chwilę. Teraz nie widzi nawet sieci, nie chce się łączyć.Co to może być? Pozdrawiam

Aktualizacja Fall Creators Update zepsuła modemy usb (a zakładam że takową posiadasz). Jedynym rozwiązaniem jest ustawienie na “sztywno” adresu ip/bramki w ustawieniach połączenia.

Aby to zrobić musisz przejść do Panel sterowania \ Wszystkie elementy Panelu sterowania \ Połączenia sieciowe, następnie wybrać swoją sieć i przejść do jej właściwości. W kolejnym kroku musisz wybrać Protokół internetowy w wersji 4 i przejść do jego właściwości. Wybierz “Użyj następującego adresu IP:” i ustaw tak jak na zdjęciu.

53a4b50e-330d-461f-be65-a5abc4d16d3c

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/modem-dongle-not-working-on-windows-10-fall/913eaf82-d0aa-4a86-bd1d-2a146adc2924?auth=1

Dziękuję mam połączenie ale nie otwierają się strony. Ustawiłem na automata ale twoje sugestie sobie zapiszę na przyszłośc. Czemu się nie otwierają strony mimo że pisze że jest dostęp do internetu. Pozdrawiam

ustawiłem tylko dns chodzi wolno ale działa tylko czemu tak wolno

przechwaliłem tylko allegro się wczytała a już pozostałe nie chcą kręci się cały czas Pozdrawiam

Zauważyłem jeszcze że w panelu sterowania przy sieć komórkowa widnieje czerwonu krzyżyk a zasięg pokazuje na full mimo że play online nie pokazuje wcale zasięgu. Pozdrawiam.

Czy urządzenie masz pod usb 2.0 (minimum)? Czy system nie informuje o utworzeniu apn? Ja musiałem do aero utworzyć np.

jest usb 2.0 , jest apn chociaż ustawia z automatu, także wszystko jest ok oprócz tego że nawet nie pokazuje zasięgu, nawet sciągnąłem stery ze strony huaweia także nie wiem już o co chodzi!

Nie lubię tego robić, ale cóż format i windows od nowa pomógł. Pozdrawiam.