Windows 10 Pro Insider Preview - jak zmienić kolor ekranu logowania?

Cześć.

Od 3 dni testuję Windowsa 10 Pro Insider Preview 10074. Ku mojemu zaskoczeniu, ten właśnie build jest bardziej stabilny, niż poprzednie, pomijając już fakt, że aplikacje z menu start nie działają stabilnie. Do rzeczy. W jaki sposób zmienić kolor ekranu logowania na wybrany inny? Nie mogę znaleźć opcji, która by to odpowiadała za kolor ekranu logowania. Druga sprawa. Jest możliwość zmiany również koloru okna np. przeglądarki z białego na inny? Irytujące to troszku, gdyż pasek zadań mam koloru niebieskiego a przeglądarka aktywna już jest w kolorze białym. Dzięki za każdą odpowiedź.

Nie testowałem tego build’a. Spróbuj zmienić kolor(prawdopodobnie obraz) logowania w regedit tak jak to się robiło np. na Win 7.  8)

Jeśli zmienisz ogólny kolor systemu w ustawieniach to zmienia się równocześnie kolor ekranu logowania :slight_smile: Co do przeglądarki to się nie da (?) na razie.

Okej, dzięki za informację :slight_smile: Nic nie będę grzebać w plikach regedit a poczekam spokojnie na kolejne buildy.