Windows 10 - Ten Komputer - Zmiana Kolejności Ikon

A co ma być pierwsze? F?

Chcesz zamienić pozycję dysku C na miejsce dysku D a dysku D na miejsce dysku E a dysk E na miejsce dysku C.
Porąbana zamiana, zwłaszcza że dysk E jest dyskiem zewnętrznym i w zależności co masz podłączone w danym momencie do USB, może zmieniać literę a więc również miejsce, kiedy innemu urządzeniu w przypadku jak nie jest podłączony przypisze tę sama literę.
Działania zupełnie bez sensu.
System sam rozmieszcza dyski z automatu i tak jest najlepiej.

Ale jest możliwość że Windows mógł to sam przestawić czy jakaś ingerencja Nox?
Robiłem restart systemu też itd.

Bo tak jak piszę - Dysk Lokalny C: na pewno miałem w miejscu Lenovo Recovery - DOKŁADNIE W TYM MIEJSCU - to na pewno

A Lenovo Recovery na miejscu C?
Czyli wówczas była sytuacja „chora”.
Obecnie jest zdrowa, więc czego szukasz więcej?
Chcesz wrócić do sytuacji z przed momentu, kiedy system sam się naprawił?
Bo obecnie jest sytuacja poprawna.

Dysk Lokalny C: był DOKŁADNIE W MIEJSCU Lenovo Recovery , reszty nie wiem ale przypuszczam że Lenovo Recovery musiało być obok , okno było na pewno na szeroko w poziomie , oczywiście przesuwając strzałką

DYSK LOKALNY C: i Lenovo Recovery D: były w pozycji poziomej obok siebie

Tylko właśnie jest kwiestia tego co było na miejscu DVD RW F: - jak jest na screenie z reedit , u mnie nie wiem co to było

JAK SIĘ PRZESUWA w lewo strzałką to powstaje pion a jak w prawo to poziom

Zresztą na obu screenach , z microsoft i reedit C: i D: są poukładane tak jak ja bym chciał - w odpowiednich pozycjach i rozmiarze okna

Powiem tak, nie kombinuj, bo teraz masz dobrze.
Kliknij na pustym miejscu w oknie i zmieniaj sobie pozycje w „wygląd”, oraz możesz sobie sortować według nazwy etc.
Inne rozwiązania są bardziej ryzykowne.

Zmiana widoku i układu napędów

Możesz dostosować sposób wyświetlania napędów w „Mój komputer” poprzez opcje widoku:

1. Otwórz Mój komputer (lub Ten komputer).
  2. Wybierz kartę Widok na górnym pasku narzędzi.
  3. Wybierz Szczegóły, aby zobaczyć napędy w formie tabeli z dodatkowymi informacjami, np. rodzajem dysku.
  4. Możesz kliknąć nagłówki kolumn (np. „Nazwa”, „Typ”, „Rozmiar”), aby sortować napędy według różnych kryteriów.
    A tak już z innej beczki, dlaczego tak ci zależy na tym, aby dysk C był nie tam gdzie powinien?

oba okna jak widać są ustawione na szeroko w poziomie , nie są zmniejszone w pion

Jak chcesz mieć wszystkie ikony pod sobą to musisz regulować to zmniejszając szerokość okna.
Ikonki się same dostosowują do szerokości okna automatycznie.
To przecież normalne zachowanie systemu.
Nie mieszczą się w oknie to zjeżdżają niżej.

Ja spadam, bo szukasz nie wiadomo czego.

1 polubienie

Kombinatoryka.