Windows 10 - Ten Komputer - Zmiana Kolejności Ikon

Witam. Krótkie pytanie. Coś mi się namieszało w systemie. Wysyłam niżej screen:

Jak widać w „Urządzenia I dyski” są ikony Dysk lokalny C: , Lenovo Recovery itd.

Czy istnieje możliwość przestawienia Dysku Lokalnego C: na miejsce Lenovo Recovery? , bo to tej pory tak było że na pewno Dysk Lokalny C: był na miejscu Lenovo Recovery , nie do końca wiem co się stało

Są do tego jakieś programy , możliwości w rejestrze , w ogóle możliwość zmiany kolejności?

Proszę o odpowiedź

Jak jest to sortowane literami dysku, to można usunąć literację dla obu partycji/dysków i przypisać odwrotną.

Jedynie mogą ucierpieć skróty do plików/folderów, jakich Windows może nie ogarnąć.

Niepokoi trochę fakt, że system niby startuje z partycji C, co była na środku - system może nie zezwolić na cofnięcie litery bez szkody (np. całą dobę w użyciu i tylko Live z WinRE/WinPE by mógł śmieć tykać, jak to się zapisuje w rejestrze).

Daje tutaj linki:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-to-fix-explorerexe-file-in-my-this-pc/40d78073-dbb7-4368-b343-0fe3fcec6b64

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/3m68hg/how_to_change_order_of_device_and_drives_in_this/

Nic nie kombinuj, sytuacja jak na pierwszym screenie a więc twoja jest prawidłowa.
Nic się nie poprzestawiało, dysk C jest dyskiem z systemem i zawsze, jako że jest pozycjonowanie według alfabetu jest na pierwszym miejscu jak u ciebie.
Zamiana litery dysku z systemem spowoduje, że system się wykrzaczy.
Po co dałeś tę ostatni screen?
Na nim właśnie jest sytuacja nieprawidłowa.

Czyli rozumiem że nie da rady ustawić Dysku Lokalnego C: w miejscu Lenovo Recovery D: tak aby Lenovo Recovery był obok Dysku Lokalnego C: ?

Możesz zmienić nazwy partycji i wybrać sortowanie nazwą.

Po co ci to zamieniać?
Są jakieś programy zewnętrzne, które to umożliwiają, jednak to jest bezcelowe.
Można zmienić literę dysku D na A i będzie przed C.

Tak w gwoli ścisłości Dysk Lokalny E: to dysk zewnętrzny
a Windows10 G: - to pendrive

Te WINDOWS10 może być mylące , mam tam WINDOWSA 10 i swoje inne pliki

OK Wiemy, chodzi ci o zamianę miejscami dysku C z D.
Jak ci tak bardzo zależy to możesz to zrobić w ten sposób.
Jednak jest to bezcelowe.
Jak zmienić literę innego dysku, aby był przed „C” w „Mój komputer”

Możesz zmienić literę dowolnego dysku (poza systemowym „C”) na taką, która będzie alfabetycznie wcześniejsza, np. „A” lub „B”. Dzięki temu Windows wyświetli ten dysk jako pierwszy na liście.
Instrukcja zmiany litery dysku:

Uruchom „Zarządzanie dyskami”:
    Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę „Start” i wybierz „Zarządzanie dyskami”.

Znajdź dysk, którego literę chcesz zmienić:
    Na liście dysków poszukaj tego, który chcesz przenieść przed „C”.

Zmień literę dysku:
    Kliknij prawym przyciskiem myszy na wybrany dysk i wybierz „Zmień literę dysku i ścieżki”.
    W oknie dialogowym kliknij „Zmień”, a następnie wybierz nową literę, np. „A” lub „B” z rozwijanej listy.
    Kliknij „OK”, a następnie potwierdź komunikaty ostrzegawcze.

Zamknij „Zarządzanie dyskami”.

Nie polecam tego robić!
Może być jakiś problem z przywracaniem systemu z dysku recovery.
Porada kolegi wyżej jest bezpieczniejsza.

Chyba dla niewidomych i niedowidzących, widać tam jak byk ikonę z „setup.exe” a na C ikonę okienka.

Poza tym, to nie są osobne dyski C i D a jedynie partycje na jednym dysku.
Zostaw to w spokoju.
Jest prawidłowo, chyba że z jakiegoś bardzo dziwnego względu musisz mieć odwrotnie to porada kolegi wchodzi najbezpieczniej w grę.

A gdybym chciał żeby obydwa dyski były , muszę to podkreślić w „tym samym miejscu” jak jest na screenach microsoft i reedit to rozumiem że też da radę to zrobić?

do tego zmierzam.

Tam jak widać jest DVD RW i jakieś puste na tych screenach.

Nie wiem co było u mnie ale jak widać z tych screenów , ja napewno miałem Dysk Lokalny C: wlaśnie w tym miejscu tam gdzie jest Local Disk C:.

Nie chcę po prostu żeby był po lewej stronie tylko obok po prawej , tak jak jest na tych screenach

Odpadam nie rozumiem w ogóle o co ci teraz chodzi?
W tym samym miejscu?
Daj screen swojego obecnego wyglądu i zaznacz co chcesz, żeby gdzie było cyframi, czy też strzałkami bo coś piszesz bez składu i ładu.
A sytuacja jak na pierwszym screenie jest prawidłowa.
Co chcesz zepsuć?
Bo nic ci się na pewno nie zepsuło, ponieważ teraz jest dobrze.

Zrób „sortuj według wolne miejsce”. Wtedy C będzie na drugim miejscu.

Myślę że Gość chce by to wyglądało jak w tabeli jeden pod drugim.

Dlatego mu napisałem co chce.
Wystarczy zmniejszyć otwarte okno i ikonki zmienią automatycznie miejsca.

Tak jak piszę kolega L31btnitz ,

chcę żeby było dokładnie tak jak jest na microsoft i reedit

Tak się da?

Nazwij poszczególne dyski (partycje) jak chcesz według ciebie, aby były po kolei ułożone według sposobu kolegi @krystian3w i będziesz miał kolejność jaką chcesz.

Kolega L31btnitz napisał „pod” , a ja bym właśnie chciał tak jest na tym screenie który TERAZ wysłałem

chcę żeby okno było rozmiarowo tak jak wysłałem na moim pierwszym screenie ., jak się zmniejsza okno to to nic nie zmienia

poziom - nie pion.- chodzi o to żeby okno było w poziomie , nie w pionie

Robiłem pewne operacje na NoxPlayer i właśnie w którymś momencie to się jakoś poprzestawiało