Windows 11, iPhone 15 Pro. Przenoszenie od razu z tel na Win przez USB

Czesc, witam wszystkie dobrych, i nie dobrych tez :smiley:

Czy ktos jest w stanie odpowiedziec na pytanie.

Jest kilka filmow i poradnikow, ktore znalazlem, lecz jedne do innego modelu inne nie dzialaja, inne cos jeszcze. Wszystkie sprawdzilem.

Jeden niby dzialal, zaraz rozlaczylo i przestalo dzialac. Juz troche mnie to zaczyna denerwowac. Wiem ze iphone jest do maca systemu z win malo wspolpracuja. Moze microsoft blokuje apple na sterowniki w co watpie. Firma apply odtraca windowsa?

Tyle zaplacilem, to producent moglby wydac jakies sterowniki? Moze

Windows nowa po formacie
Wszysto updatowane. Najnowsze stetowniki.

Od poczatku.

Zainstalowalem iTunes, ma sterowniki w sobie np. Modemu.
Dzieki niemu moge przez usb z modemem polaczyc i przeniesc internet do komputera.

Na htnl iphone nic nie moge zlalezc.

Moglby mi ktos pomoc w tej zagwozdce?

Od poczatku to znaczy po koleji.

Bylo by.
Prosilbym o zwerfikowane opd w miare mozliwosci bo te programy z internetu do przenoszenia wgrywaja sterowniki, pozniej nic nie dziala, ani przenoszenie neta, z modemu tel iphone.

Pozdrow.

Używaj Send Anywhere. Apka na iPhone’a i aplikacja na pececie. Transferujesz pliki w obie strony.

Podobno to jest nawet na iOS:

Na Windows działa fajnie:

Można nawet w ustawieniach zezwolić na zapis bez ciągłego potwierdzania, jak nie mieszkają w okolicy jakieś creepy.

Chyba że „Wyślij gdziekolwiek” zaczęło wspierać LAN/WLAN, wtedy to już kwestia jakie GUI fajniejsze:

„opcjonalne wysyłanie przez Wi-Fi Direct”

Niby też da się zmusić przeglądarkę by robiła za GUI:

Wcale iPhone nie jest do Marca. Działa nawet na Linuksie.

Ja do przesyłania z iPhona na komputer używam KDE Connect. W drugą stronę nie działa, z Androidem też.

Po podłączeniu przez USB powinno być widoczne urządzenie MTP. Z telefonu na kompa zgrasz, ale w drugą stronę nie.

Na Linuksie Kubuntu u mnie też to działa.

@krystian3w LocalSend tekstowy?

Send Anywhere darmowy?

Wersja free ma ograniczenia:

Najprościej przenosić pliki i zdjęcia za pomocą Google. Czyli dysku Google, zdjęć Google itd.
Inna sprawa, że iOS jest mocno spaprany, jeśli chodzi o pliki. Np. zdjęcie zapisane jako plik i już nie dołączymy go do np. Twittera. Trzeba dodać do zdjęć z w telefonie i dopiero. W ogóle praca z plikami jest na tym systemie często gimnastyką.
A jeszcze nie daj bóg jakby nam się zachciało np. dodać polskie lokale do gry albo coś równie egzotycznego to już bez jailbreaka nie podchodź.

Fo x mie zalączysz zdj. Jako ploku? Nie da sie wybrac aplikacji do plokow? Masakea!

To wybierasz pliki, zdjecie, udostepnij i X.

Można też utworzyć udział sieciowy / udział Samby na komputerze z Windows 11™ i zalogować się do niego z iOS przez aplikację „Files”:

Ploków-bloków, hehe. Pisałem szybko na tel i nie trafiałem w klawisze… Sorki.