Windows 11, iPhone 15 Pro. Przenoszenie od razu z tel na Win przez USB

Czesc, witam wszystkie dobrych, i nie dobrych tez :smiley:

Czy ktos jest w stanie odpowiedziec na pytanie.

Jest kilka filmow i poradnikow, ktore znalazlem, lecz jedne do innego modelu inne nie dzialaja, inne cos jeszcze. Wszystkie sprawdzilem.

Jeden niby dzialal, zaraz rozlaczylo i przestalo dzialac. Juz troche mnie to zaczyna denerwowac. Wiem ze iphone jest do maca systemu z win malo wspolpracuja. Moze microsoft blokuje apple na sterowniki w co watpie. Firma apply odtraca windowsa?

Tyle zaplacilem, to producent moglby wydac jakies sterowniki? Moze

Windows nowa po formacie
Wszysto updatowane. Najnowsze stetowniki.

Od poczatku.

Zainstalowalem iTunes, ma sterowniki w sobie np. Modemu.
Dzieki niemu moge przez usb z modemem polaczyc i przeniesc internet do komputera.

Na htnl iphone nic nie moge zlalezc.

Moglby mi ktos pomoc w tej zagwozdce?

Od poczatku to znaczy po koleji.

Bylo by.
Prosilbym o zwerfikowane opd w miare mozliwosci bo te programy z internetu do przenoszenia wgrywaja sterowniki, pozniej nic nie dziala, ani przenoszenie neta, z modemu tel iphone.

Pozdrow.

Używaj Send Anywhere. Apka na iPhone’a i aplikacja na pececie. Transferujesz pliki w obie strony.

Podobno to jest nawet na iOS:

Na Windows działa fajnie:

Można nawet w ustawieniach zezwolić na zapis bez ciągłego potwierdzania, jak nie mieszkają w okolicy jakieś creepy.

Chyba że „Wyślij gdziekolwiek” zaczęło wspierać LAN/WLAN, wtedy to już kwestia jakie GUI fajniejsze:

„opcjonalne wysyłanie przez Wi-Fi Direct”

Niby też da się zmusić przeglądarkę by robiła za GUI:

Wcale iPhone nie jest do Marca. Działa nawet na Linuksie.

Ja do przesyłania z iPhona na komputer używam KDE Connect. W drugą stronę nie działa, z Androidem też.

Po podłączeniu przez USB powinno być widoczne urządzenie MTP. Z telefonu na kompa zgrasz, ale w drugą stronę nie.

Na Linuksie Kubuntu u mnie też to działa.

@krystian3w LocalSend tekstowy?

Send Anywhere darmowy?

Wersja free ma ograniczenia:

Najprościej przenosić pliki i zdjęcia za pomocą Google. Czyli dysku Google, zdjęć Google itd.
Inna sprawa, że iOS jest mocno spaprany, jeśli chodzi o pliki. Np. zdjęcie zapisane jako plik i już nie dołączymy go do np. Twittera. Trzeba dodać do zdjęć z w telefonie i dopiero. W ogóle praca z plikami jest na tym systemie często gimnastyką.
A jeszcze nie daj bóg jakby nam się zachciało np. dodać polskie lokale do gry albo coś równie egzotycznego to już bez jailbreaka nie podchodź.

Fo x mie zalączysz zdj. Jako ploku? Nie da sie wybrac aplikacji do plokow? Masakea!

To wybierasz pliki, zdjecie, udostepnij i X.

1 polubienie

Można też utworzyć udział sieciowy / udział Samby na komputerze z Windows 11™ i zalogować się do niego z iOS przez aplikację „Files”:

Ploków-bloków, hehe. Pisałem szybko na tel i nie trafiałem w klawisze… Sorki.

1 polubienie

He panowie do wgrywania czy usuwania, czy przeoszenia, klonowania, duplikowania, kopjowania.
Do transmisji danych. Uzywam iTunes dziala mi bardzo dobrze. Zreszta bez niego wgrywam czy przesylam pliki do iphone jest odczytany jako pamiec masowa , w sumie nic nie musze wgrywac zeby zgrac albo wgrac.

Mialem na mysli jak przeniesc obraz na zywo z iphone. Zduplikowac go lub zklonowac zeby tu i tu bylo to samo co jest na telefonie live.

Jak to robi psx1,2,3,4,5 z konsoli, na TV.
Chcialbym moj obraz obecny to co robie w iphone lecialo tez na laptopie,pececie,komputerze z systemem windows.

Chce zduplikowac obraz z tele na komputer :smiley: jak ps5 robi to przez HDMI.
U mnie ma to sie odbyc usb-c usb-c
Znacie jakies latwe sposoby?
Moze prosciej. Zamienic wyswietlacz z telefonu na wyswietlacz w laptopie na windowsie.

Ogolnie iphone zaleca wspolprace z maca to rodzina i dziala kompatybilnie.
Iphone dziala tez na win czy linuxxa ale nie tak jak na macu , jest uttrudnione.
Zeby zgrac,czy wgrac to nawet wystarczy wrzucic cos na jakis darmowy serwer na wrzute i se pobrac albo przez tel albo pc.

Chodzi o przeniesienie obrazu przez usb-c na wyswietlacz laptopowy windows 11.

Z iPhona na kompa przeniesiesz czy skopiujesz plik od razu. Masz ikonkę telefonu w eksploratorze plików.

3yTools jako alternatywę mogę polecić do iTunes

1 polubienie

Niby jak @ blumberplumber
mam przeniesc obraz przez iTunesa? daj poradnik lub film.

https://www.youtube.com/shorts/vfUk3L2oY2E

takie cos tylko ze na window 11 i przez usb-c na usb-b ,c obojetnie.

Zrobilem raz , ale po rozlaczeniu juz nie chcialo dzialac.

Mirro fachowo to sie nazywa. Czy cos takiego.

Aha!

Cast chcesz zrobić. nie wiem, czy właśnie 3uTools takich banerów nie na. Jeśli nie, to chyba nie zrobisz. To ie Android.

Mój film z 3uTolls

Trochę stary, ale może się przyda.

1 polubienie

Sa programy, zawieszaja sie, wgrywaja jakies sterowniki, Raz dziala raz nie.

Juz pobawie sie zapytam ai :smiley:
Raz przenioslem dobrze nawet dzialalo, ale przestalo :smiley:

Moze wy znacie jakies latwie sposoby, to chcialem sie doswiedziec.

Cos takiego. Jak ten typ. Tylko on przez wifi to latwe.
Potrzebuje przez przewod.

Niby przez usb ma. Dobra jutro popatrze. A jakos laguje mu to.
Dzieki dzieki.