zrobiłem aktualizację windows 10 . uruchomiłem w biosie wirtualizację i zainstalowałem sandbox .
na pierwszy rzut oka wszystko poszło normalnie .
po kliknieciu na ikone otwiera się niebieskie logo programu i na tym koniec po chwili zgłasza problem … (0x80070002) .
zrobiłem ponowna aktualizację z poprzedniej kopii windowsa i ponownie wyskoczyło dokładnie to samo …
prosze o poradę .
Ten cały Sandbox chyba jeszcze nie działa u każdego. Był już temat na forum, z tym samym błędem i bez rozwiązania tematu.
Sprawdź to; http://techfresh.pl/naprawic-blad-0x80070002-systemach-windows-10-8-oraz-7/
Sandbox nie działa jeszcze w windows 10 HOME
W Home Sanbox nie został wprowadzony a w Pro.
Znane, powoduje to poprawka KB4505057: “Windows Sandbox may fail to start with “ERROR_FILE_NOT_FOUND (0x80070002)” on devices in which the operating system language is changed during the update process when installing Windows 10, version 1903. Microsoft is working on a resolution and will provide an update in an upcoming release.”
.
Microsoft to rozwiąże, ale trzeba poczekać…
.
Występuje to chyba tylko w nieangielskich wersjach win.
Akurat to co piszą to nieprawda, u mnie język podczas instalacji się nie zmieniał…
.
Podobno rozwiązaniem jest zmiana strefy czasowej, synchronizacja czasu i restart.