Windows 2019 serwer - śledzenia zdarzeń zamkniecie system

Witam,
Proszę o informacje co może być przyczyna.
System jest poprawnie zrestartowany start - uruchom - uruchom ponownie

Po restarcie mimo wszystko wyświetla się komunikat “śledzenia zdarzeń zamkniecie system” dlaczego skoro system został poprawnie zrestartowany a nie w wyniku zaniku prądu

Przeredaguj proszę wiadomość - masz nawet literówki w komunikacie błędów. Pokaż dokładnie jak wyglądają błędy po restarcie (komunikaty towarzyszące).

image

okienko pojawia sie po kazdym uruchomieniu maszyny hyper-v nei wazne czy wczesniej zanikl proad czy został poprawnei zrestartowany

ja rozumiem ze po zaniku prądu komunikat poprawny ale po poprawnym resecie nei powinien wystąpić

Ja tibe ni pani maju.

Po pierwsze, poczytaj co to jest syndrom downa, bo chyba na przyrodzie w szkole jeszcze tego nie miałeś. Po drugie, napisaleś już cztery posty, każdy nieczytelny, dodatkowo bez informacji o jakie byłeś poproszony.
Wróć jak spoeazniejesz i jak dodatkiwo zrozumiesz co masz podać, żeby uzyskać pomoc.

Po pierwsze piszesz bardzo nieskładnie, po drugie - każde wyłączenie jest opisywane, aby umieścić odpowiednią informację w logach. Po trzecie - możesz to wyłączyć w gpedit.msc, zasady komputer lokalny ->konfiguracja komputera->szablony administracyjne->system
Tam będzie “wyświetl śledzenie zdarzeń zamknięcia systemu” i proszę Cię, nie ruszaj niczego innego, bo pojawi się nowy post z prośbą o pomoc.

to ze moge wyłączyć to wiem, ale nie w tym rzaz. chodzi o to ze jest jakiś problem bo system zachowuje się jak by sie nie poprawnie restartował tylko jk aby stracił proad albo przyciskiem został wyłączonye

Mam wrażenie, że nie wiesz po co to jest. Serwer zachowuje się poprawnie.

wiem po co to jest.
ale to si epojawia tylko wtedy gdy np braklo zasilania
a nie powinno przy prawidlowym restarcie

1/ kiedy zaczniesz pisać tak, żeby dało się coś zrozumieć? Jakieś kropki, przecinki, literówki?
2/ kiedy podasz więcej informacji? To maszyna wirtualna? Fizyczna? Jak fizyczna to jaki serwer? Zainstalowane oprogramowanie?

https://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/c543eed6-f647-4563-85ce-8e72d1b36a85/shutdown-event-tracker-keeps-appearing-after-installing-kb4490481-and-an-unexpected-shutdown?forum=ws2019

Widze [Saracen] ze to jakiś ogólny fakap Microsoftu. Normalnie rece opadaja jak mozna takie cos zmaścić

@poprostuuser dzięki za lokalizację tego w gpedit. Miałem podobny problem i wyłączyłem te komunikaty, jednak okazało się, że faktyczny problem leży po stronie sprzętu i po wyeliminowaniu go dobrze było przywrócić opcję wyświetlania tych komunikatów… jednak nie mogłem przypomnieć sobie, gdzie to wcześniej wyłączyłem. Dzięki raz jeszcze. :wink:

@bachus ja również nie trawię łamanej polszczyzny, jednak Twoje odpowiedzi jako “Eksperta” (taką masz rangę) w tym temacie leżą poniżej jakiegokolwiek marginesu. Zgodnie z FAQ: “Warto pisać poprawnie i używać polskich znaków” oraz “Jesteśmy uprzejmi i szanujemy opinie innych”.

Pozdrawiam. :slightly_smiling_face:

12 lat… Paaaanie, jak wygrzebiesz moje wypowiedzi sprzed 20 lat to dopiero się zdziwisz. Nie wiem z czego wynikała moja niechęć do tego użytkownika, ale wyraźnie widać że tutaj poszedłem po bandzie, masz rację.

1 polubienie

Ale ten temat ma maksymalnie około 2 lat (to nie kolejny bug z “cofnij podbicie tematu na liście ostatnich”).

Aha… Nie napisałem, co było przyczyną pojawiającego się komunikatu u mnie. Otóż… nie wiem. Pomogła zamiana pamięci w bankach i choć wszystkie pojedyncze przechodziły poprawnie długie MemTesty w każdym slocie, to jednak umieszczenie RAMów w takiej konfiguracji, w jakiej zrobiłem to na początku, znów skutkuje komunikatem o nieprawidłowym zamknięciu systemu podczas zwykłego restartu.

Pomyślałby kto? :wink: