Witam,
Proszę o informacje co może być przyczyna.
System jest poprawnie zrestartowany start - uruchom - uruchom ponownie
Po restarcie mimo wszystko wyświetla się komunikat “śledzenia zdarzeń zamkniecie system” dlaczego skoro system został poprawnie zrestartowany a nie w wyniku zaniku prądu
Po pierwsze, poczytaj co to jest syndrom downa, bo chyba na przyrodzie w szkole jeszcze tego nie miałeś. Po drugie, napisaleś już cztery posty, każdy nieczytelny, dodatkowo bez informacji o jakie byłeś poproszony.
Wróć jak spoeazniejesz i jak dodatkiwo zrozumiesz co masz podać, żeby uzyskać pomoc.
Po pierwsze piszesz bardzo nieskładnie, po drugie - każde wyłączenie jest opisywane, aby umieścić odpowiednią informację w logach. Po trzecie - możesz to wyłączyć w gpedit.msc, zasady komputer lokalny ->konfiguracja komputera->szablony administracyjne->system
Tam będzie “wyświetl śledzenie zdarzeń zamknięcia systemu” i proszę Cię, nie ruszaj niczego innego, bo pojawi się nowy post z prośbą o pomoc.
to ze moge wyłączyć to wiem, ale nie w tym rzaz. chodzi o to ze jest jakiś problem bo system zachowuje się jak by sie nie poprawnie restartował tylko jk aby stracił proad albo przyciskiem został wyłączonye
1/ kiedy zaczniesz pisać tak, żeby dało się coś zrozumieć? Jakieś kropki, przecinki, literówki?
2/ kiedy podasz więcej informacji? To maszyna wirtualna? Fizyczna? Jak fizyczna to jaki serwer? Zainstalowane oprogramowanie?
@poprostuuser dzięki za lokalizację tego w gpedit. Miałem podobny problem i wyłączyłem te komunikaty, jednak okazało się, że faktyczny problem leży po stronie sprzętu i po wyeliminowaniu go dobrze było przywrócić opcję wyświetlania tych komunikatów… jednak nie mogłem przypomnieć sobie, gdzie to wcześniej wyłączyłem. Dzięki raz jeszcze.
@bachus ja również nie trawię łamanej polszczyzny, jednak Twoje odpowiedzi jako “Eksperta” (taką masz rangę) w tym temacie leżą poniżej jakiegokolwiek marginesu. Zgodnie z FAQ: “Warto pisać poprawnie i używać polskich znaków” oraz “Jesteśmy uprzejmi i szanujemy opinie innych”.
12 lat… Paaaanie, jak wygrzebiesz moje wypowiedzi sprzed 20 lat to dopiero się zdziwisz. Nie wiem z czego wynikała moja niechęć do tego użytkownika, ale wyraźnie widać że tutaj poszedłem po bandzie, masz rację.
Aha… Nie napisałem, co było przyczyną pojawiającego się komunikatu u mnie. Otóż… nie wiem. Pomogła zamiana pamięci w bankach i choć wszystkie pojedyncze przechodziły poprawnie długie MemTesty w każdym slocie, to jednak umieszczenie RAMów w takiej konfiguracji, w jakiej zrobiłem to na początku, znów skutkuje komunikatem o nieprawidłowym zamknięciu systemu podczas zwykłego restartu.