Witam otóż mój problem polega na tym iż zrobiłem formatowanie kompa przed formatem miałem vista zafirusowana itp , ale po zrobieniu tego formatu nie mam dźwięku na kompie ściągałem tylko sterowników że masakra z strony asusa i realtka , i nie tylko mam nadzieje że jest ktoś doświaczony i mi pomoże z tym dźwiękiem bo naprawdę nie wytrzymam już bez dźwięku bardzo proszę o pomoc tutaj macie wszystko na temat mojego kompa .
Ps. jak najeżdżam na głośnik to mam krzyżyk na nim i prawdobodobnie na moja kompa jest jeden specialny sterownik który jedyny mi działa ani młodsze ani starsze nie wejdą bo ściągnełem prawie wszystkie ze stron procudenta itp , a karta napewno nie jest uszkodzona bo 2 h formatowało i nagle jak już nowy czysty pulpit nie mam dźwięku i to są moje przypuszczenia co do tego sterownika , kompa kupowałem jak coś w 2009r. jeśli chcecie coś jeszcze wiedzieć piszczie w temacie .
odinstaluj sterowniki od dźwięku następnie w menadżerze urządzeń kliknij w ikonka komputera z lupa (Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu ) jeżeli jest to realtek to stery powinny się zainstalować bez problemu z WU
Dziwne ze EVEREST pokazuje stery intela a po id sprzętu widać to realtek.
najlepiej ściągnij najnowsza wersje aida64 ( Everest nie jest już rozwijany przez producenta) i wrzuć raport
Uruchom Menedżer urządzeń, kliknij na urządzenie ze znakiem zapytania prawym przyciskiem myszy, wybierz Właściwości, w oknie które zostanie otwarte przejdź na kartę Szczegóły i z rozwijanej listy Właściwości wybierz Identyfikatory sprzętu.
Zaznacz którąś z pozycji i naciśnij CTRL + C aby skopiować identyfikator. Wklej zawartość schowka (prawy przycisk myszy - Wklej albo Ctrl + V) na http://www.devid.info/ albo na Google i poszukaj sterownika. Jak nie znajdziesz sterowników to próbuj z kolejną pozycją i kolejną.
Jak zainstalować sterowniki? Albo poszukaj pliku o nazwie typu SETUP. Albo zainstaluj sterowniki przez Menedżer urządzeń. Możesz kliknąć na określoną pozycję (z żółtym znakiem zapytania) prawym przyciskiem myszy i wybrać Aktualizuj, potem opcję wskazania sterowników do instalacji z dysku i wskazać miejsce, gdzie znajdują się sterowniki.
Albo poszukaj sterowników w Windows Update.
Jeżeli nie wiesz w jaki sposób to zrobić, to pokaż raport z AIDA64.