Witam niedawno kupiłem windows 7 home premium 64bit. Od pewnego czasu podczas aktualizacji i instalowaniu ich wyskakuje mi błąd niewiem dlaczego macie jakieś rady ?
apple64 ,
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
to jak pomoże ktoś ?
W polu uruchom wpisz
services.msc
enter
Znajdź usługę Usługa aktywowania servera proxy w sieci web winHTTP kliknij ją prawym myszki> zatrzymaj.I spróbuj zaktualizować.
Niestety nadal to samo ;/ Podczas inst aktualizacji samo mi przemienia na włączony a przecierz klikałem zatrzymaj to co pisałeś
Udaj się w te same miejsce tylko zamiast zatrzymywać tę usługę to wyłącz ją i po tym spróbuj zaktualizować.
nadal to samo
Prawa admina?(w wyszukaj wpisz services.msc>ppm>uruchom jako admin)Oczywiście zatrzymaj/wyłącz>zastosuj.
Nadal to samo chyba czeka mnie format
Sprawdź poprawność daty w systemie.
Poprawna data jest w systemie heh
Nie instalują się aktualizacje związane z procesorem i systemem bo np windows defender sie inst
Pokaż ss z win update>historia aktualizacji.
To lista z dzisiaj bo reszta wykasowała się niewiem czemu :o może jakiś zapis w systemie niechcący usunołem
Nie dobrze to wygląda,kliknij x2 w historii, aktualizacje z błędem, i przepisz kody błędów pierwszych 5 i podaj tu.
Kody błędów : 80070057
A tak w ogóle to dzięki za zainteresowanie
Spoko .Ten kod znamy popatrz po reszcie aktualizacji i jak pojawią się inne błędy(oby się pojawiły jak na ironię) ,podaj je.
Tylko ten kod błędu sie pojawia nie inny
Taka solucje znalazłem ale dla systemu Vista.W ostatnim kroku uruchom Update nie restart
3 … Jeśli usługa nie jest uruchomiona, na karcie Ogólne, kliknij przycisk Start.nie rozumiem czyli ona ma byś uruchomiona czy zatrzymana ?
5 … Uruchom Update ponownie.
Ma być uruchomiona,masz ja uruchomić jakby była zatrzymana.