Windows 7 64bit + neostrada


(antiferno) #1

Przymierzam się właśnie do instalacji win7 , pobrałem już wszystkie sterowniki lecz mam pewne wątpliwości co do działania tych do modemu od tepsy ... ponieważ oficjalne pobrane ze strony nie działały mi w XP oO'

Czy ktoś kto ma win 7 x64 i używa modemu s@gem fast 800 mógłby napsać skąd pobrał sterowniki i czy trzeba coś specjalnie z nimi kombinować przy instalacji?

Szukałem już po necie ale dość często znajdowałem wypowiedzi typu

;]


(Robert Zgrzebnicki) #2

Sprawdź na naklejce pod modemem rewizję (E?), to Ci podam odpowiednie sterowniki pod 7 x64.

  1. Odłącz modem z portu USB przed instalacją systemu.

  2. Zainstaluj Windows 7.

  3. Zainstaluj sterowniki:

a) Za stroną TP przeznaczone dla Vista / Windows 7 KLIK

b) Za stroną TP przeznaczone dla XP, za stroną Sagem kompatybilne z Vistą (działają na 7 x64 - z własnego doświadczenia i właśnie te drugie polecam), podczas instalacji trzeba zaznaczyć na liście PPPoA/VC-Mux 035 , a pod koniec gdy kreator o to poprosi - podłączyć modem do portu USB. Automatycznie zostanie utworzone połączenie (i bodaj skrót na pulpicie), wprowadzisz jedynie login i hasło od neo. KLIK


(antiferno) #3

E4 ?


(Robert Zgrzebnicki) #4

Zedytowałem posta powyżej, masz instrukcję, wybierz sterowniki b) :smiley: Rewizja E4 lepiej szamała te sterowniki, przynajmniej u mnie.


(antiferno) #5

ok spróbuje tak

jak mnie nie bedzie za godzine tzn że nie wyszło :stuck_out_tongue:


(Machon93) #6

Ja mam Windows 7 32 bit, neostradę i na PPPoA/VC-Mux 035 i na sterownikach z http://support.sagem-communications.com ... 40&pays=po

wszystko śmiga, nie wiem jak z 64 bit, ale spróbój.


(antiferno) #7

Zrobiłem jak napisał Ekshibicjencja i narazie wszystko hula , dzięki :stuck_out_tongue_winking_eye:


(Kamyczekkz) #8

przepraszam, że tak odświeżam, ale nie chcę zakładać już nowego tematu...

podobny problem, tylko modem E2T, zupełnie zielona jestem, nie wiem które sterowniki wybrać, pomoże ktoś?