Siemano! Jak w temacie od jakiegoś miesiąca mam problemy z aktualizacjami systemu windows, nie chcą mi się pobrać. Jednak gdy zamykam komputer to zawsze jest z są jakieś aktualizację do zainstalowania, czasem są to 3 czasem 8 … i tak codziennie gdy gasze komputer. Dodam że mam też problem z GWX.exe nie chce instalować Windowsa 10. Czytałem gdzieś na forum jak to usunąć, próbowałem… jeden dzień nie było po czym pojawił się od nowa. Prosze o pomoc. Pozdrawiam!
Użyj GWX Control Panel:http://ultimateoutsider.com/downloads/GWX_control_panel.exe
Nim możesz usunąć pliki aktualizacji Win 10, zablokować GWX i zresetować cache Windows Update (reset może naprawi ten problem z aktualizacjami)
Pozdrawiam
Użyłem GWX Control Panel , usunąłem aktualizacje, zresetowałem cache itd. ręcznie odinstalowałem aktualizacje KB3035583.
Teraz aktualizacje sie wyszukują i wyszukują i nic nie mogą znaleźć … Nie moge przez to ukryć tej aktualizacji żeby nie instalowała sie automatycznie.
Mógłby mi ktoś przy okazji sprawdzić Logi? Kiedyś wrzuciłem tu na forum logi, podali mi fixa i bardzo mi to pomogło przyspieszyć system.
Niestety od pewnego czasu to normalne, że wyszukiwanie aktualizacji trwa bardzo długo. Ostatnio przestałem obserwować po 5 godzinach i wróciłem rano. Rano były zainstalowane, bo była ustawiona opcja automatycznej instalacji w nocy.
Dodam jeszcze, że ukrywanie aktualizacji nic nie daje - i tak po pewnym czasie się odkrywa. Jedynie wyłączenie opcji automatycznej instalacji, lub wyłączenie aktualizacji zalecanych (Udostępnij zalecane aktualizacje tak samo, jak otrzymuję ważne aktualizacje.)
GWX już sie nie pojawia pomogło
Dzięki. No to musze teraz czekać może w końcu się zainstalują.
A mógłbyś mi sprawdzić logi?
Jak je wstawisz to pewnie ktoś je sprawdzi.