Windows 7 Błąd podczas instalacji

Witajcie, mam zamiar zainstalować Bete 7022 obok XP. Podczas bootowania wystąpił błąd, pojawił się równie szybko jak i zniknął, nie zdążyłem przeczytać.

Rozpocząłem, więc instalacje z poziomu WinXP i na początku instalacji otrzymałem taki komunikat:

Windows could not prepare the computer to boot into the next phase of installation. To install Windows, restart the installation.

Wydaje mi się, iż to ten sam, który się pojawił podczas bootowania. Błąd występuje też na innej płycie, z której instalował mój kolega. Dawniej z Vistą nie było problemów, a wspominam o tym systemie, ponieważ błąd ten był opisywany na forach angielskich, ale tylko w pryzmacie visty i nie było konkretnej odpowiedzi. Komputer mam dość stary, lecz wcześniej vista działała na nim bez problemu oraz koledzy, którzy testowali win7 mieli podobny config do mojego.

Za pomoc z góry dzięki.

1.na pulpit XP wrzuć plik iso

2.rozpakuj go na pulpit programem MagicIso

3.zainstaluj z pliku iso wirtualny napęd

4.instalacja Win 7 z poziomu XP bez płyty

5.po instalacji usunąć z XP wirtualny napęd,rozpakowany folder,

próba instalacji inaczej wywala albo błąd lub załącza 7 bez wyboru

:slight_smile:

Czy ja dobrze zrozumiałem? Mam wypakować pliki z obrazu ISO na pulpit, czy sam obraz tam umieścić i zaemulować np. w Daemonie?

EDIT/ Udało się, zrzuciłem obraz ISO na pulpit i instalowałem z poziomu XP poprzez emulowanie w DT. Potem nastąpił restart i instalator korzystał z plików na dysku twardym.

Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.