Windows 7 - brak dźwięku, Realtek HD Audio Driver

Wyłączyłeś zintegrowaną kartę dzwiękową w biosie??? Wypadałoby podać nazwę nowej karty dzwiękowej która włożyłeś

Karta Dzwiekowa zostala odlaczona i oddana do sklepu bo sie okazalo ze plyta ze sterownikami byla nie kompletna :confused: wiec nie potrzebowalem czesci do PC ktora nie dziala . Ale teraz mam problem z dzwiekiem , czyli mowisz ze mozliwe ze w biosie jest ciagle ustawione zeby czytalo karte dzwiekowa , a nie karte z integrowana z plyty glowna jesli chodzi o dzwiek ?

Jak usuneli ci problem z kartą to niech usuną problem z biosem. Co to za dziadowa firma? Ja kupiłem Creative i po podłączeniu odinstalowałem sterowniki starej zintegrowanej karty dzwiękowej i zainstalowałem Creative i wsio. Działała tak dobrze ,że sąsiedzi przyśli się przywitać i pogratulować xD !!

W żadnego Biosa się nie bawiłem, bo to jest zbędne. Ić oddać im sprzęt i niech ci ją zamontują tak jak trzeba. Na pożegnanie powiedzą jak to ONI

" Wina leżała w biosie oraz zaprogramowaniu w właściwy folder a i trzeba było zrobić jeszcze tą lub tamtą żecz by działała " - takie słodkie chrzanienie do klijęta. Jeśli ci Ludzie nie dali ci kompletu sterowników to ja bym po tej akcji nie pokazywałbym się w tym sklepie. Mało takich firm? ja zanim pujde kupić kompa ide do co najmiej 3firm i pytam o wszystko. I wiecie co? Mój siostrzeniec 10letni wie co to jest Shader Model ( Moja szkoła ) a Ci sprzedawcy chyba nie zabardzo hehe.

Podziękowałbym za rozwiązanie problemu i nawet bym nie dał po sobie poznać niezadowolenia czy frustracja.

Eh ale wlasnei tutaj sie mylisz bo ja chodze do sklepu swojego znajomego oni mi tam to zrobia za darmo dodatku karte dzwiekowa tez dostalem do testowania za free ale sie okazalo ze producent tych kart dzwiekowych ktory im przyslal ponad 15 egzemplarzy tych kart z sterownikami okazalo sie ze wszystkie plytki sa wadliwe dla tego nie dziala karta dzwiekowa poprawnie , ale jesli chodzi o moj problem to wlasnie zostalo cos ■■■■■■■■ w systemie badz biosie .

Bo tak jak juz mowilem mam problem ze nie mam dzwieku :confused: nie pokazuje mi zadnych sterownikow od karty z integrowanej na plycie glownej a ni nic :confused:

Chce zeby dzialalo tak jak wczesniej czyli bez zadnej karty dzwiekowej zewnetrznej itd. poprostu z integrowanej .

Powiedz mi jedną żecz ? Czy kiedy niemasz dzwięku twój procesor działa na pełnych obrotach ? ( chodzi mi czy na 100% wydajności )

Jeżeli w biosie masz coś porąbanego to zrestartuj go. W kompie jest taka bateria wyjmij ją na 30min może pomóc. ( wiesz jak ona wygląda ? " Bateria w kompie " - napisz w google grafika i pierwszy rysunek, Uważaj ona ma tam zaczep mały bąć ostrożny )

A co do głosu hmm. Pewnego razu mój kumpel na swoim lapie zainstalował na nowo windowsa, i głos powrócił :smiley: warto spróbować zrobić Formata ( ale to w ostateczności )

omg czytaj ze zrozumieniem kazdy moj post chlopie … Format byl robiony i to nie raz Bios byl restartowany komputer obecnie jest w serwisie u mojego znajomego i tez nie wie co sie dzieje prawdopodobnie karta z integrowana na plycie glownej poprostu szlak trafil i polecil mi karte dzwiekowa Creative Audigy i powinno wszystko smigac elegancko …

Wszystko dziala juz wlasnie dostalem telefon od znajomego z tego sklepu okazalo sie ze karta sieciowa ktora zostala doczepiona do plyty glownej ■■■■■… wlasnie dzwiek itd. Wszystko Obecnie dziala ;] Wiec juz dziekuje wszystkim za starania ;] Pozdrawiam . ;]

Witam

Wgrałem siódemkę i nie mam głosu ze względu na to że nie mogę znaleść sterowników.

Płyta Główna:Gigabyte GA-M55S-S3

Karta Dźwiękowa:Realtek ALC888

Z góry dzięki

@edit

Już znalazłem sterownik i działa rewelacyjnie.

Witam serdecznie możecie mi jakoś pomóc. Po formacie wgrałem windowsa7 i nie mam dzwięku w głośnikach. Płyta główna Gigabyte x38-ds5. Ze strony gigabyte mojej karty pobrałem sterowniki audio i chipsetu i nic proszę o pomoc. dzięki pzdr