Windows 7 - explorator windows przestał działać

partycja R: jest opisana jako recovery a nie bylo łatwo do tego dojść bo nie da sie wejść po prostu od tak w mój komputer ;D

próbuje wszystkie sposoby jakie pisaliscie jak nie pojdzie to przywróce system, a czy wtedy utrace pliki na dysku? zadziała to jak format?

Dodane 11.12.2012 (Wt) 0:54

C:\Windows\system32\pl-PL\ shell32.dll.mui znalazłem ten plik i chciałem go podmienić to ten niby uszkodzony ale ten program do podmiany pokazuje komunikat o błedzie ze scieżką;/

Zostanie przywrócony oryginał windows 7. Czyli taki jak ze sklepu - #-o niestety

a log z OTL ktoś pokieruje? w taki sposób to zrobić jak na innych forach? i czy dam rade to zrobic z lini komend bo tylko tam mam swobodny dostep

W Kaspersky Live CD masz menedżer plików (File manager) i możesz podmienić ten plik.

Po prostu uruchom OTL i kliknij Skanuj.

ok dzięki za chwilke wszystko wrzuce :slight_smile:

teraz przy starcie wskoczyl mi CHKDSK i znalazł 17 plików nieindeksowanych

Dodane 11.12.2012 (Wt) 1:38

tu mam log OTL - http://wklej.org/id/893884/

W logu nie widać nic szkodliwego.

jakies sugestie jeszcze może? dziekuje za odpowiedzi o tak późnej porze :stuck_out_tongue:

Dodane 11.12.2012 (Wt) 2:13

w autoruns odznaczylem wszystko i zresetowałem kompa ale niestety nie przyniosło to efektów…no chyba że coś nie tak zrobiłem ale nie wydaje mi się ;/

Dodane 11.12.2012 (Wt) 2:27

sukces!! jednak to była wina tego pliku shell32.dll.mui dziękuje wszystkim za porady :slight_smile:

w końcu udało mi sie go wrzucić hehe

gdyby sie jednak coś jeszcze działo to bedę was męczył jutro ;p

pozdro :slight_smile: