Windows 7 i 10 na jednym HDD

Witam

Mam obecnie Win10. Chciałem zainstalować także Win7 na osobnej partycji którą utworzyłem. Niestety, przy włożeniu DVD z Win7 nie da się skłonić go do instalacji na dysku nowo utworzonym A.

Ktoś zna metodę by mieć Win10 i Win7 ?

a jest na napęd
spróbuj zmienić literkę

Nie pomogło.

Co się konkretnie dzieje? Nie widzi dysku? / partycji? Litera A:/ jest przeznaczona - tak, jak @anon23232644 napisał - na stację dyskietek. Po utworzeniu partycji spróbuj ją sformatować w NTFS z domyślnym rozmiarem alokacji - i jeszcze jedno: W jakim programie tą partycję utworzyłeś?
Możliwe też, że masz tablicę partycji w formacie GPT, a - o ile się nie mylę - instalka Win7 natywnie nie wspiera GPT.

Mam 3 partycje. Na C jest Win10, na D są moje pliki a A jest puste, sformatowane ntfs ważące 100GB.

Dysk A utworzony opcja ktora jest w systemie.

Wkładam DVD do napędu, odpalam instalkę, widzę partycje ale zainstalować da się tylko na C gdzie jest Win10 a nie chcę aby instalacja Win7 coś namieszała w moim Win10.

Witam ponownie!
Do tworzenia i modyfikowania partycji polecam program EaseUs Partition Master (na DP jest trial). Wygląda mi to na błąd podczas formatowania. zrób tak:

• Skasuj tą partycję A:,
  • utwórz nową za pomocą EaseUs Partition Master (system plików ustaw na NTFS, rozmiar alokacji na 4KB i nie zaznaczaj szybkiego formatowania; jeżeli jest to SSD, zaznacz jeszcze “Optymalizuj dla SSD”;
  • spróbuj jeszcze raz odpalić instalkę Win7;
  • Jeśli to nie pomoże, spróbuj “wypalić” Win7 na USB-sticku.
    Przepraszam, że tak późno