Witajcie,
założyłem ten temat, bo chciałbym dowiedzieć się, czy faktycznie jest możliwe to, co napisałem poniżej.
Na swoim kompie miałem kiedyś win7 i wszystkie gry normalnie działały, dopóki nie zrobiłem aktualizacji do win10. Chciałem skorzystać z wirtualnej maszyny do xp, ale to można było robić tylko do wersji win7.
Pomyślałem więc, żeby zainstalować drugi system operacyjny - windows 7 właśnie, z którego będę korzystał tylko do gier.
Pytania:
- czy faktycznie mogę zainstalować win 7 jako drugi system, skoro rok temu zrobiłem upgrade do win10?
- jeśli tak, to czy da się zrobić tak, aby przy włączaniu kompa nie trzeba było za każdym razem wybierać który system chcę załadować, tylko aby domyślnie ładował się win 10, a tylko przy wciśnięciu jakiegoś klawisza (klawiszy) ładował się win7?
A może istnieje inna możliwość, by bez instalacji drugiego systemu, można było grać w gry, które normalnie działały na win7, a na win10 się krzaczą (włączają się, ale nie da się np. zapisać wyników gry, albo nie da się przejść do następnego poziomu).