Windows 7 i Acer Extensa 5220

Witam.Mam pytanie co do windowsa 7 mam wersje 7000 bulid(3,2GB bo widziałem tez 2,2GB) i mam pytanie czy da się go zaistalować na tym lapie.Bo próbowałem juz go instalowac ale coś mi wyskakiwało przy wybieraniu jezyka i klawiatury(Setup coś tam cos tam)

Ta większa “dystrybucja” Windows 7 jest wersją 64bity (x64) a mniejsza 32bity (x86).

• Jaką wersję Windows 7 instalowałeś?

• Jaki Masz zainstalowany system operacyjny?

Pozdrawiam

Ja mam model Acera jak w podpisie. I zainstalowałem 32 bitowego (x86). Pięknie wszystko śmiga.

coś takiego mam ocokamanwt0.jpg

Dodane 18.01.2009 (N) 10:34

coś takiego mam http://img232.imageshack.us/my.php?imag … manwt0.jpg

Dodane 18.01.2009 (N) 10:34

coś takiego mam http://img232.imageshack.us/my.php?imag … manwt0.jpg

Wiesz co, może spróbuj pobrać jeszcze raz 7 i wypal ją najmniejszą prędkością. I wybierz wersję 32bitową (x86)

Witam wszystkich. Też mam acera extensa 5220 instalacja windowsa żaden problem, po instalacji jest problem… skąd mam wziąć do tego laptopka sterowniki i to jest chyba pytanie do jaroda… bo mu wszystko fajnie smiga. Ja zainstalowałem wersję 64bit bo podobno ma mniej błędów…

Pozdrawiam i czekam na konkretną odpowiedz skąd te stery. Planuje jeszcze wgrać tego windowsa na acer aspire tylko tez potrzebuje sterowników.

Wizualnie windows wygląda bardzo ładnie ale zasobów zżera chyba podobnie do visty a podobno miał być taki wydajny… no nie wiem… Ja chyba pozostanę zdania że najlepszy windows to 98 i XP :lol:

adrien22

Ja po instalacji chciałem zainstalować wszystko co miałem na płytce. Włożyłem płytkę i wybieram system Vista 32 bity. Pierwszy lepszy sterownik - bach - wywaliło komunikat, że one nie są do tego systemu. Próbuję inne, to samo. Na sterach XP i Vista 64 też tak było. Więc wyjąłem płytkę. I jak sprawdziłem w ustawieniach kompa to wszystko już było zainstalowane. Także było to miłe zaskoczenie :slight_smile:

Więc nie wiem dlaczego u Ciebie i u Lao są takie problemy.

Ja miałem problem tylko z directx’em. Ale po kliknięciu w start wpisałem dxdiag i po kłopocie :slight_smile:

Spróbuj też pobrać sterowniki ze strony Acera. A nie te z płyty, może to pomoże.

Aha. Wiesz ja mam internet przez wifi tzn router w domu mi stoi i mi się pod Xp po włączeniu kompa automatycznie łączy. Nie wiesz czy po instalacji tej 7 od razu mogłeś się łączyć z internetem. Zainstalowałem tego moje windowsa u dziewczyny na acer aspire i właśnie mam kłopot z internetem nie potrafię się połączyć a internet u niej jest przez normalny kabel sieciowy do karty sieciowej wiesz w XP po instalacji sterownika LAN internet był odrazu. Do tego u dziewczyny na kompie od czasu do czasu smigają takie kreski po monitorze jakby był zepsuty a w XP czegos takiego nie było… może to jest zkolei wina sterowników karty graficznej. Musze to rozgryźć. W czym dokładnie był problem jeśli chodzi o DIRECTx

Przy odpaleniu gry, od razu wywalało ją do pulpitu.

Tak od razu. Również posiadam router “linksys”. Łączę się z nim poprzez kabel jak w kablówce. A na XP nie miałem możliwości bezprzewodowo bo sterowniki nie działały. A windows 7 zrobił to za mnie i łączę się z routerem bezprzewodowo. Czyli mam większą wygodę :slight_smile:

Też tak kiedyś miałem. Nie odpowiem Ci bo nie potrafię tego :stuck_out_tongue: Wiem, że w XP musiałem sobie coś ustawić i zawsze przez to się logować, żeby net był. Ale odnośnie tego, to stwórz lepiej nowy temat :slight_smile:

P.S sprawdź w menadżerze urządzeń czy masz sterownik do karty sieciowej zainstalowany.

Okej dzięki za odpowiedź :smiley: Jakbyś jeszcze tylko napisał jak dokładnie naprawiłeś ten problem z Directem to będę wdzięczny rozumiem, że instalowałeś najnowsze biblioteki directa?:slight_smile:

Nie nie nie. Wtedy to dopiero byłby meksyk. Klikasz na ikonke startu. Na dole wpisujesz dxdiag. I pojawi się okno. Czekasz aż zielony pasek dojdzie do końca i koniec. Niby banalnie proste, a pomaga :smiley: I sprawdź czy aby na pewno masz Directx 11. Tam wszystko pisze :slight_smile:

I jeszcze przetestuj kompa w Control Panel -> Performance Information and Tools.

OKEJ! Dziękuję Ci Panie kolego :smiley: Biore się zaraz za tego Windowsa:)

Mam nadzieję, że wszystko zadziała :slight_smile:

Pozdrawiam

EDIT@down: dokładnie :slight_smile: a działa wszystko ?

Jarod znowu mam do Ciebie pytanie:) Powiedz skąd wziąłeś tego directa 11?? Czy jaką wersję instalowałeś??

Dodane 19.01.2009 (Pn) 13:53

AAAaaa juz wiem o co chodzi… DirectX 11 jest jakby na wyposażeniu tego Windowsa. Sory :stuck_out_tongue:

Może i jest, ale i tak na razie nie ma żadnych produktów które by go potrafiły wykorzystać.

właśnie nagrywałem to z najmniejszą prędkością(2x czy 4x) i to samo wyskoczyło a i próbowałem na virtual pc 2007 i tez nic z tego

Kurcze, ale koszmar. A jaką wersję nagrywałeś ? Pobierz może od nowa…

nagrywałem wersje 32 bit i 64 bit z prędością 2x i 4 x a i to było ze strony CentrumXP pobierane

A dlaczego nie pobierałeś ze strony microsoftu ? Pobierz z ich strony. Ja pobrałem raz i działa miodzio. Nawet rozerwało mi połączenie, ale wznowiłem je bez problemu :slight_smile:

wiesz za bardzo to nie mam jak ściągać tego bo mam iPlusa ale postaram się ściągnąć na jutro to wam napisze tylko dajcie mi link do tej instalki do microsftu bo szukałem i nie mogłem znaleść