Windows 7 i Speedtouch 330

janet00 podaj link do tych sterowników i opisz proces instalacji.

Tak janet00 podaj linka i napisz jak je zainstalowałeś że działają ![-o<

Panowie chyba bedziemy musieli sie przesiąść na Sagema Fast 800, bo to najtańszy sposób żeby dobrze net śmigał na Win7 32 i 64-bit… :expressionless:

A na Segemie Fast 800 śmiga?

Dodane 09.05.2009 (So) 16:08

Aa… i jeszcze jedno pytanie. Czy na x86 pójdzie Speedtouch 330?

Witam!

Mam Windows 7 RC 64 bit i mój speedtouch 330 działa bez problemów. Komputer uruchamia się normalnie z podłączonym modemem. Oto link do sterowników, którymi się posłużyłem (http://www.tp.pl/b/binaries_big/SpeedTo … _Vista.exe). Tak więc życzę szczęścia przy instalacji. :slight_smile:

A możesz opisać jak dokładnie zainstalowałeś?

Postępowałem zgodnie z instalatorem, zaznaczyłem PPPoE i 0.35. To wszystko.

U mnie metodą prób i błędów w końcu się udało;)

u mnie już też działa i właśnie piszę z win7 :slight_smile:

sorki za nie odpisanie, i te speedtoucha jak isagema chodza 100% na 7 http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs … /neo_pobr/ tu stery a tu http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs … inst_ster/ opis jak instalowac i wszystko dziala

aha,te stery mi sie nie chcialy uruchomic pod 7 dalam na zgodnosc z vista

To pochwalcie sie jaką metodą prób i błędów?? Na jakich sterach i w jaki sposób. Ja mam Netie ale to chyba raczej nie ma znaczenia czy TP czy Netia… :roll:

Poza tym skoro PPPoE to chyba 8.35?? Z tego co kojarzy mi sie to 0.35 sie wybiera do PPPoA dla Neostrady.

Wszyscy podajecie w sumie te same stery ze strony TP. A mi one nie chodzą !!

właśnie… cały czas wyskakuje BSOD …

Zależy na jakiej linii. Jeśli NET24 na linii TPSA to 0.35 i PPPoA. Jeśli zaś na linii Netii to 8.35 i PPPoE.

Acha sorry, nie pomylałem o tym faktycznie :wink: I tu też można sie domyleć przyczyny dlaczego niektórym nie działa. Ci co mają Neostrade lub Net24 na liniach TP tym działa. A ci co mają Net24 na linii Netii tym nie działa…

No to jak chłopaki którym nadal nie działa? Nic nie znaleźlicie? Bo ja nie… :frowning: Netia by mogła ruszyć cztery litery. Jak sie wkurze to napisze do nich…

Dodane 02.06.2009 (Wt) 14:27

Siema,

Odświeże, bo zdaje sie że znalazłem sposób na usunięcie bluescreenów! :smiley:

Na tych samych sterownikach które wyżej polecają, mi nadal powodowały BSODa. Jednak uporałem sie z tym nie modyfikując nic. Jedyny skutek uboczny jest taki, że trzeba po uruchomieniu systemu wykonać jedną czynność przed zalogowaniem do sieci :stuck_out_tongue:

Do rzeczy:

• Uruchamiamy Windows 7 RC x64 z odłączonym modemem,

• Wchodzimy w Start i wpisujemy w szukajce “services.msc”, oczywiście bez cudzysłowów,

• Na znalezionym obiekcie klikamy prawym i uruchom jako admin,

• W usługach szukamy SpeedTouch 330 Manager, wybieramy jego właściwości.

• Typ uruchomienia zmieniamy na Ręczny, a samą usługę zatrzymujemy.

• Teraz możemy uruchomić ponownie system i podłączyć modem.

Na tym praca by sie zakończyła. Po uruchomieniu systemu modem nie będzie widziany przez sterowniki bo usługa nie jest uruchamiana automatycznie, ale dzięki temu nie ma BSODów! :smiley: Będzie trzeba uruchamiać ręcznie usługę SpeedTouch 330 Manager w usługach, dlatego wygodnie będzie sobie zrobić skrót do services.msc na pulpicie, dzięki temu nie będzie uciążliwe ręczne uruchamianie :slight_smile: . Oczywiście po ręcznym uruchomieniu mi nie wywala BSOD, robiłem to dużo razy ręcznie i system biega jak ta lala :smiley: =D> A więc miłego użytkowania :wink:

Panowie chyba wiem w czym problem. Dopóki miałem 1 GB RAM to speedtouch 330 działał poprawnie,

ale gdy zwiększyłem ilość RAM do 4 GB to zaczęły się problemy. Gdy zmniejszyłem ilość RAM do 2 GB

to modem nie wywalał blue screenu. Więc albo jest błąd w systemie Windows 7 x64, albo w sterownikach modemu

a ja próbowałem speedtouch-a 330 załączyć na x86 i nic… łączy, łączy i wywala błąd- komputer zdalny nie odpowiedział…

dwa razy mi sie zdarzyło że był net na siódemce ale te dwa razy na dwieście uruchomień systemu to żenada… chętnie zobacze jak te stery pociągną na x64…

* i może wie ktoś co i jak u mnie się dzieje na tej wersji x86?? instaluje jak na viście i instalator się zawiesza pod koniec, gdy sprawdza połączenie. klikam na MyISP, wpisuje nazwe i hasło, i komunikat- komputer zdalny nie odpowiedział…

Też to przerabiałem było ustawione złe VPI i VCI.

Dla net24 na lini netii jest 8.35

Dla net24 na linii Neo i dla samej Neo jest 0.35.

Jak się coś odwrotnie ustawi to właśnie takie są objawy.

Witam, mam win 7 64 bit, neostrada działa poprawnie skonfigurowana pppa, 0,35(modem thomson 330) ale tylko wtedy kiedy sterowniki od karty graficznej to te ktore zainstaluje windows czyli microsoftu, jezeli zainstaluje nowe nvidi, odrazu bsod z kodem błędu 0xa. Niewiem czy to wina nvidii, windowsa czy modemu? ktos wie jak temu zaradzić?

a u mnie nie działa. Błąd raczej sterownika, bo nie mam opcji połączenia telefonicznego, ale sukces bo obie diody na modemie się palą.

instalowałem ten (http://www.tp.pl/b/binaries_big/SpeedTo … _Vista.exe).

Witam,

Mam 64x win7 i speedtouch 330, który jest wręcz przeze mnie przeklęty.

Instaluje wszystko ładnie pokolei łączy się z netem, reset kompa = Blue Screen…

Próbowałem już na wszystkie sposoby, przełączałem usługę “Speedtouch 330 Manager” na ręczną tak jak kazali na innych forach, ale jaki jest w tym sens jeżeli komp włączy się normalnie, nie połączy się z netem do póki nie włączysz usługi, a gdy włączysz to BS.

Teraz pytanie podstawowe: Udało się komuś uporać z tym problemem ?

Witajcie!

Aż mi się wierzyć nie chce że musicie tak kombinować z tym speedtouchem. :frowning:

Ja posiadam winde 7 32bitowa,modem speedtoucha 330 czarnego(czyli tego z którym każdy ma problem) internet od netii na kablach netii

I wszystko chula “piknie” :slight_smile:

A teraz opisuje co i jak zrobiłem :

1.Zainstalowałem oryginalne stery z płytki cd która dostałem od netii

2.Podłączyłem modem (Wykryty Prawidłowo)

3.Wprowadziłem nazwe użytkownika i hasełko w SpeedTouch Dial-upie i wszystko działa :slight_smile:

Jak coś to piszcie dam skriny z instalacja krok po kroku